bikerbyd Napisano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam, Zamierzam kupić nową ramę Accenta Peak 29 TA-12 sztywna oś z tyłu tylko mały problem waham się co do rozmiaru ramy M czy L gdyż jest na pograniczu o ile dobrze liczę :-) Mam 180 cm wzrostu i przekrok (wewnętrzna długość nogi ) około 84.0 cm . Dodam że rama ma być również używana na maratonach MTB. Poniżej zamieszczam link producenta lub foto geometrii ramy gdzie znajdziemy wszystkie potrzebne informacje. http://accent-bikes.com/produkty/czesci/ramy/ramy-mtb/peak-29-ta-12 Proszę o doradzenie jaki rozmiar wybrać. Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez bikerbyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeuszwlodarczyk Napisano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 Mam 178 i dla mnie Peak 29 W rozmiarze S jest na limicie, sztyca wystaje na maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dezent Napisano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 Moim zdaniem, jak chcesz startować w maratonach lepiej weź mniejszą czyli M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karo_fu Napisano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 Przy wzroście 180 cm - Peak 29 TA-12 w rozmiarze M (zwłaszcza, jeśli chcesz się ścigać, a nie jeździć typowo rekreacyjnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banaszaks Napisano 26 Września 2018 Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Witam, doradzam również rozmiar M. Kupiłem właśnie Peaka 29 karbonowego w rozmiarze M, a mam 180 cm wzrostu, nogi mam nieco krótsze (81 cm) i nad ramą luzu nie za wiele.Rozmiar L byłby chyba za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi