kamilof11 Napisano 18 Sierpnia 2018 Napisano 18 Sierpnia 2018 czołem ! nie wiem o co chodzi ale zdjąłem koło po czym jak założyłem ponownie i sie zaczęło... mianowicie piasta zaczęła się zacinać/ chrobotać... oddałem do serwisu, wymienili oś piasty, kulki, konusy ( o ile im wierzyć) i niestety nadal to samo... możliwe, że taki zabieg nic nie pomógł gdyż niestety dalej chrobocze i zacina się... niestety przez to rower jakby sam hamuje i wolniej się jeździ.... co radzicie ?
Mod Team bogus Napisano 18 Sierpnia 2018 Mod Team Napisano 18 Sierpnia 2018 Jeśli problem po serwisie nadal występuje to albo bieżnie piasty są już wyjechane albo masz zbyt mocno dokręcone konusy. Zacząłbym od konusów i smarowania a potem próba w ręku czy nadal chrobocze. Możliwe że jak piasta była skręcana to nie wyczyszczono powierzchni roboczych i został piach wewnątrz. Szczerze mówiąc to oddałbym to koło na reklamacje po serwisie. Jak ktoś coś naprawiał i nie naprawił, a wziął za to pieniądze to żądaj zwrotu gotówki.
SoloTM Napisano 18 Sierpnia 2018 Napisano 18 Sierpnia 2018 Oddać do serwisu - reklamacja, albo samemu wszystko od nowa zrobić, wyjąć oś, kulki, obejrzeć bieżnie konusów i miski na obecność wżerów, co zepsute wymienić i złożyć.
Pietern Napisano 18 Sierpnia 2018 Napisano 18 Sierpnia 2018 39 minut temu, kamilof11 napisał: oddałem do serwisu, wymienili oś piasty, kulki, konusy Tak z ciekawości, co to za piasta? Ja mam Shimano Altus i kiedy sobie posprawdzałem ceny, to na pewno nie opłacało by się tego wymieniać. Tak swoją drogą zaraz zrobiłem tym piastom serwis, bo najtańsze są kulki i smar.
kamilof11 Napisano 19 Sierpnia 2018 Autor Napisano 19 Sierpnia 2018 całe koło jest Joytecha. ale tak zrobie - pójdę do tego serwisu z reklamacją bo jest tak jak było wcześniej. dam znać. dzieki za pomoc !
kamilof11 Napisano 20 Sierpnia 2018 Autor Napisano 20 Sierpnia 2018 tak czy siak teraz sprawdziłem, że piasta joytecha kulkowa to koszt ok 55 zł a oni wzieli 45 zł ...https://allegro.pl/piasta-tyl-joytech-ostre-kolo-szosa-fix-tor-32h-i6239829297.html#thumb/2
kamfan Napisano 20 Sierpnia 2018 Napisano 20 Sierpnia 2018 To było trzeba ich poinformować, że chcesz wymienić piastę... ale wtedy musiałbyś doliczyć min. 40 zł na przeplecenie koła + ewentualnie cena nowych szprych. Cena za wymianę osi, kulek i konusów + robocizna jak najbardziej OK jak na Warszawę.
kamilof11 Napisano 20 Sierpnia 2018 Autor Napisano 20 Sierpnia 2018 ale byłem przekonany, że ich serwis rozwiąże problem - kompletnie nie myślałem wtedy o wymianie piasty.
kamilof11 Napisano 21 Sierpnia 2018 Autor Napisano 21 Sierpnia 2018 pojechałem z reklamacją - serwisant zrobił jakby lekki luz konusach bardzo minimalny i piasta przestała trzeć - ale to rozwiązanie do sprawdzenia. jeśli po zamontowaniu do ramy nie będę usatysfakcjonowany powiedział, że zwróci pieniądze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.