Feno Napisano 6 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Witajcie. Mam mały problem. Otóż wszystko zaczęło się niedawno, gdy postanowiłem zmienić napęd. Poszedłem więc do rowerowego i zostałem szczęśliwym (?) posiadaczem korby Truvativ Hussefelt Howitzer oraz suportu Giga Pipe. Przychodzę do domu i zaczynam demontaż starego napędu (na kwadrat) i przymierzam się do założenia nowo nabytego sprzętu. Pakiet wszedł idealnie. Jakby stworzony do ramki :wink: I dalej, chcę założyć korbę, atu ZONK! Zębatka (tylko jedna jest, 36 zębów) ociera o ramę. To i ogarnęła mnie rozpacz. Następnego dnia pojechałem do rowerowego i tłumacze kolesiowi o co chodzi. I on mi powiedział w końcu, że może tak być, że moja rama (Author A-gang a.am.) jest niekompatybilna z ISIS, że trzeba w niej jeździć tylko na kwadrat. Pytam teraz was. Czy to możliwe? Możliwe, że rama stworzona do grawitacji, gdzie napęd "na kwadrat" nie ma praktycznie racji bytu, jest bez możliwości założenia ISIS?! Czy może to rzeczywiście wina korby? Obiło mi sie o uczy, że howitzer jest na łożyska zewnętrzne. Pomocy :- ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartez23 Napisano 6 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 A może suport jest za krótki ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feno Napisano 6 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Nie. Właśnie czytałem różne strony o tej korbie i wszędzie polecają suport z zewnętrznymi łożyskami, więc to chyba jednak to :- \ Muszę albo zmienić suport albo korbe na zwykłego hussela, bez łożysk howitzer. Mam nadzieję tylko, że mi wymienią w sklepie lub oddadzą pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 6 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Korba Hussefelt Howitzer (i żadne typu Howitzer) nie ma prawa działać z suportem GigaPipe (czy jakimkolwiek innym klasycznym suportem typu ISIS) i będzie poprawnie funkcjonować tylko z suportem Howitzer z zewnętrznymi łozyskami. Do takich wniosków dochodzę po lekturze dokumentu ze specyfikacją korb Truvativa: tutaj. Edit: równoczesna odpowiedź A swoją drogą to straszne d.. wołowe w tym rowerowym, że nie wiedzieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 6 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Korby Howitzer mogą współpracować ze zwykłym pakietem ISIS, tylko trzeba mieć bardzo długą oś (chyba coś ponad 130mm). Sprzedawcy pokazali klasę. Nie pierwszy raz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feno Napisano 6 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Ok dziękuję wszystkim. Teraz już wiem co jest grane i jutro jadę walczyć o swoje. Jeszcze raz dzięki :- ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.