RotKIW89 Napisano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Cześć wszystkim. W moim hamulcu Shimano BR-M596 padła klamka (zacierała się więc wymieniłem metalowy tłoczek na ten plastikowy z klamki BL-M615 lecz po 5 miesiącach straciła siłę hamowania i zaczęła ciec) więc przychodzę do was z pytaniem. Chciał bym wymienić klamkę, lecz nie wiem co lepiej wybrać żeby to współgrało. Mój wstępny wybór padł na BL-M640 oraz BL-M7000 . Która z tych klamek będzie pasować oraz zapewni mi siłę hamowania i modulacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Obydwie zadziałają bardzo podobnie. Zwróć też uwagę, że klamki różnią się systemem mocowania bezpośredniego manetki (jeśli korzystasz z i-spec lub być może kiedyś będziesz korzystał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RotKIW89 Napisano 17 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 A któraś z nich będzie bardziej bezawaryjna, trwała bo nie chce wymieniać klamek co jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 (edytowane) Trudno powiedzieć bo o ile m640 jest na rynku już 7. rok to m7000 jest względnie młode. Klamki m640 konstrukcyjnie są tożsame z m675. Tych na rynku jest zatrzęsienie i jakoś nie są specjalnie problematyczne. Za 4-5 lat będzie można porównywać. Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi