RotKIW89 Napisano 17 Sierpnia 2018 Napisano 17 Sierpnia 2018 Cześć wszystkim. W moim hamulcu Shimano BR-M596 padła klamka (zacierała się więc wymieniłem metalowy tłoczek na ten plastikowy z klamki BL-M615 lecz po 5 miesiącach straciła siłę hamowania i zaczęła ciec) więc przychodzę do was z pytaniem. Chciał bym wymienić klamkę, lecz nie wiem co lepiej wybrać żeby to współgrało. Mój wstępny wybór padł na BL-M640 oraz BL-M7000 . Która z tych klamek będzie pasować oraz zapewni mi siłę hamowania i modulacje? Cytuj
Dokumosa Napisano 17 Sierpnia 2018 Napisano 17 Sierpnia 2018 Obydwie zadziałają bardzo podobnie. Zwróć też uwagę, że klamki różnią się systemem mocowania bezpośredniego manetki (jeśli korzystasz z i-spec lub być może kiedyś będziesz korzystał). Cytuj
RotKIW89 Napisano 17 Sierpnia 2018 Autor Napisano 17 Sierpnia 2018 A któraś z nich będzie bardziej bezawaryjna, trwała bo nie chce wymieniać klamek co jakiś czas. Cytuj
Dokumosa Napisano 17 Sierpnia 2018 Napisano 17 Sierpnia 2018 (edytowane) Trudno powiedzieć bo o ile m640 jest na rynku już 7. rok to m7000 jest względnie młode. Klamki m640 konstrukcyjnie są tożsame z m675. Tych na rynku jest zatrzęsienie i jakoś nie są specjalnie problematyczne. Za 4-5 lat będzie można porównywać. Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez Dokumosa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi