SNJ Napisano 16 Sierpnia 2018 Napisano 16 Sierpnia 2018 Mam pewną zagwozdkę z doborem rozmiaru ramy. Przymierzam się do kupna nowego roweru którego chciałbym używać jako tego od wszystkiego (dojazd do pracy 2x20km ścieżkami rowerowymi WWA, całodniowa szutrowa wycieczka ponad 100km w jedna stronę), tj. aluminiowego Inflite. Mój wzrost to 175 i 80cm przekroju. Obecnie posiadam B'Twina 920 AF (52cm rura podsiodłowa, górna efektywna 53cm, mostek 10cm) - czuję jednak że jest trochę za krótki, przy wstawaniu zdarzy mi się zahaczyć kolanem o kierownicę a po ponad 35-40km bolą mnie plecy. Nogi jakie mam takie mam, trochę za krótkie w stosunku do wzrostu, więc ciężko mi dobrać odpowiedni rozmiar kolejnego jednośladu. Waham się pomiędzy rozmiarem XS a S. Mimo że Inflite to według Canyona raczej rower CX to ja szukam raczej takiego do wszystkiego, więc może faktycznie lepiej wsiąść rozmiar S - wbrew tendencjom żeby jednak brać rower nieco mniejszy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi