cienkun Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Kupiłem rower Romet Wigry3 (ten nowy) i się okazuje, że po wyregulowaniu najlepiej jak się da zatrzasku, nadal jest dwuśladem!! Czy Wigry tak mają??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Szacun za zakup tego czegoś za taką kasę. Sąsiad kupił małżonce Rometa Vintage i tam rama z kolei miała przesunięcie jak w Passacie B5 od niemca co to płakał jak sprzedawał. Stawiam, że taka jakość tej marki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 16 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Zjarany byłem jak kupowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Chciałeś rower który można schować do szafki i teraz możesz go tam trzymać w tej szafce i nie wyciągać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 16 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Jeździć się da, to jest niewielkie odchylenie, ale ja w sprawach roweru jestem oszołomem i mnie to irytuje, gdy coś jest nie tak! A poza tym Panowie, to dziękuję za pomocne komentarze... pytam, bo chcę wiedzieć, czy jest to podstawa do zwrotu roweru … Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Tu nie trzeba być oszołomem, tu nawet nie trzeba się zbyt mocno przejmować żeby stwierdzić że jak jednoślad zostawia dwa ślady to coś jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Godzinę temu, cienkun napisał: pytam, bo chcę wiedzieć, czy jest to podstawa do zwrotu roweru … Według mnie tak. Nie jest tak, że Romet wymaga pierwszego serwisu aby gw. była, więc teraz pytanie jak ten co zrobił pierwszy serwis to puścił ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 16 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Jeszcze nie było pierwszego serwisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Jak będziesz dawał go na ten serwis to weź temu serwisantowi pokaż palcem o co chodzi, bo pewnie tylko się przejedzie na rowerze- jedzie? jedzie, hamuje, skręca- jest ok. Jak NIEKTÓRZY "serwisanci" podchodzą do takich spraw wiem z doświadczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 16 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Tak, powiem. W Intersporcie niestety tak będzie na bank, ale tam mi dali największą zniżkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Jeszcze mój rower był na gwarancji, zajechałem do serwisu z zapowietrzonymi hamulcami i piszczącą klamką w środku... Tylko wtedy nie wiedziałem czemu to nie działa. Serwisant się przejechał na rowerze, zahamował dwa razy do zablokowania koła i mówi: dobre masz hamulce, człowieku. No i pojechałem. Od tamtej pory mojego roweru nie dotknął żaden serwisant. Nie na temat, ale no, sam rozumiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Jak marka ( Romet ) taki serwis tej marki. Dla mnie to nieudane wskrzeszanie marki, może się mylę ale mówię to po tym jak oglądałem ich rower nie pamiętam jaki jeden ok. 2500, drugi pod 4k. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Jaki serwis marki, skoro rower był kupiony w intersporcie? Co ma jedno do drugiego? Po drugie ta rama to zwykła rama z katalogu chińczyka jak 90% rowerów na rynku, więc takie coś mogło się trafić w każdej inne marce. 2 godziny temu, Biesz766 napisał: Dla mnie to nieudane wskrzeszanie marki, może się mylę ale mówię to po tym jak oglądałem ich rower nie pamiętam jaki jeden ok. 2500, drugi pod 4k. Konkrety proszę to póki co to zwykłe bicie piany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Teraz, Piter233 napisał: Jaki serwis marki, skoro rower był kupiony w intersporcie? Polecam zapoznać się z tematem zanim zacznie kolega fuczeć. Teraz, Piter233 napisał: Konkrety proszę to póki co to zwykłe bicie piany. Nie chce mi się, bo wakacje mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 17 Sierpnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Piter233 Dokładnie - ostatnio np. rama rodzimej firmy na "K" była tak pospawana, że górna rura wystawała na bok przy podsiodłówce ( właściwie to materiału było za dużo w tym miejscu ) : klik Poza tym to przecież składak, więc nie wymagajmy zbyt wiele, skoro zdarzało mi się widywać dwuśladowe nieskładane Wybaczcie - wiem, głupi żart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 22 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 Z kronikarskiego obowiązku, bo dawno mnie tu nie było. Rama dała się wyregulować, tylko potrzebny był nowy zatrzask. Od Dahona bo do wigry nie idzie dostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.