weider91 Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam, Panowie i Panie mam problem z hamulcami hydraulicznymi Magura HS11, a konkretnie na przednim kole bardzo słabo hamuje gdy przyduszę bardzo mocno jako tako hamuje, ale szału nie ma i coś na pewno jest nie tak. . Klocki przybliżałem oddalałem, pracują płynnie, klamka również pracuje prawidłowo przynajmniej tak mi się wydaje. Jest to używany rower, płynu nie wymieniałem, . Mógłby ktoś pomóc ? Edytowane 16 Sierpnia 2018 przez weider91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Cześć, prawdopodobnie jest to zanieczyszczenie tarczy i klocków. Problemy zaczęły się nagle, czy taki stan był już od zakupu? Jaki typ klocków(żywiczne, półmetaliczne,metaliczne,...)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weider91 Napisano 16 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 (edytowane) Kolego to są hamulce magura hs11, nie tarczówki Coś mi się wydaje, że są zapowietrzone, w takim stanie już kupiłem rower i mnie trochę irytuje to,że porządne hamulce tak słabo hamują Edytowane 16 Sierpnia 2018 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2018 No to je odpowietrz, tam nie ma opcji na słabe działanie jak jest czysta obręcz suche klocki i przewód pełen płynu (zakładam że układ szczelny) Ale bombel powietrza... i d...a nie hamulce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi