jacekkoz Napisano 6 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Witam, mam napędzik: manetki alivio, kaseta Sram 5.0, przerzutka tył XT, przód LX, korby LX. Zatanawiam się nad zmianą manetek bo stare alivio jakoś jest mało ergonomiczne. Nie to ze źle zmienia mi przełożenia, bo nie mam prawa narzekać ale coś bym zmienił. Zastanawiam się czy jest jakaś znacząca różnica między poprzednim Alivio a Alivio 2006. Czy może zainwestować w tylna manetkę XT? Czy bedzie jakaś wyczuwalna różnica w działaniu między manetką XT a Alivio, czy też nie ma sensu pompować kasy w XT a zaoszczędzoną kasę włożyć w coś innego. Dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmak Napisano 6 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 róznica bedzie zauważalna, ale koszt także więc czy warto? dla mnie nie a gdybys chciał sprzedac te manetki to dawaj do mnie , chętnie wezmę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 6 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 zależy czy chcesz zmieniać na 9 czy zostać na 8. jeżeli zostać na 8 to raczej nie warto brać XT, jednak jeśli myślisz w przyszłości o 9 to warto się zastanowić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 6 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Zobacz tu: http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=8564&hl=. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.