lenoxs Napisano 6 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 jest taka sprawa piasta była pod QR20 ale zmieniono ją na zwykła oś zmieniając adapter (adapter pod 20mm zginął). Piasta toReborn Bloodlines PRO. I czy można jakoś własnoręcznie zrobić taki adapter żeby można było włożyć amora pod QR20. W sklepie kosztuje 30zł więc czy nie można zrobić domowym sposobem. I czy ośka QR20 jest zazwydzaj w zestawie z piastą czy z amorem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 7 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 lenoxs - nie wiem dokładnie jak wygląda taki adapter w Rebornie, ale to jest pewnie jakaś tulejka (lub tulejki) z kołnierzami na koncach. Musiałbyś mieć jakieś narzędzia typu tokarka itp i dostęp do materiałów. Ewentualnie zrobienie tego zlecić jakiemuś ślusarzowi, ale nie wiem, czy będzie to opłacalne. Ośka 20mm jest zawsze z amortyzatorem. Niektórzy producenci dołączają ośkę do swoich piast, ale są przecież różne systemy mocowań. PS QR20 to system szybkozamykaczy do ośki 20mm stosowany w NIEKTÓRYCH widelcach Marzocchi. QR20 to NIE jest nazwa ośki 20mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 7 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 http://www.rowerowy.com/piasty/reborn/bloodlines_pro20.html Tak to wygląda, ale nie wiem ile by kosztowało wytoczenie takiego elementu, też zastanawiam się czy byłoby to opłacalne. Zastanawiam się czy przypadkiem nie podeszłyby tulejki z innych piast (ze zdjęcia wygląda to identycznie jak w mojej - ale na oko to chłop w szpitalu umarł) - tylko chyba nie łatwo takowe dostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.