Prekompilator Napisano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Rama odpada - jest już zajęta przez inne rzeczy. Słyszałem o uchwytach montowanych na kierownicę - ma to sens? Jeżeli tak, to poproszę o wskazanie rozwiązania - dedykowany uchwyt, adapter? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Ja bym wolał mocowanie na sztycę, szosowcy takich używają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prekompilator Napisano 14 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Przeglądając "sztycowe" znalazłem taki, gdzie paskami mocuje się gdziekolwiek - rama, sztyca - obojętne. Zastanawiam się, czy na wierzchu górnej ramy by nie dało się tego zamocować - bidon by leżał prawie poziomo. Bo z tyłu na bagażniku bywa trochę już miejsca pozajmowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterMike Napisano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Mocowanie bidonu do widelca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 A pod ramą też masz już miejsce zajęte? (obrazek znaleziony na roweroweporady.pl - żeby nie było, że cudze kradnę ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Z tyłu do sztycy, a to jak zmieści się koło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Pewnie chodziło o skos przy rurze pod siodłowej obok koła. Ale jak by to wyglądało przy pedałowaniu, to trzeba by sprawdzić. Poza tym, jak już pisał @PeterMike: http://www.bikepacking.com.pl/dodatkowe-koszyki-na-bidony-mocowane-na-przednim-widelcu/ ...i: https://allegro.pl/elite-skekane-uchwyt-na-koszyk-na-bidon-rower-zg-i7350708169.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=feed ...oraz: https://www.decathlon.pl/adapter-do-uchwytu-na-bidon-id_8385631.html Wszystko kwestia wyobraźni, przymiarek i typu roweru. Dobrym patentem są też koszyki z możliwością wyciągnięcia bidonu w bok zamiast do góry. Sam na taki poluję więc jakby ktoś miał link do takiego, który wytrzyma hopki, korzenie, kamienie i inne ewolucje, bez gubienia zawartości, to poproszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prekompilator Napisano 14 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Mocowanie na widelec jest ciekawe - i można zamocować uchwyty po obu stronach. Co do grafiki wyżej - pod ramą jest miejsce, ale będzie problem z mocowaniem, bo na dolnej ramie jest sterownik i bateria. Z tyłu generalnie nie ma miejsca - bagażnik, błotniki, na bagażniku często kufer. Są też sakwy pod ramą, a nawet ostatnio na kierownicy pod mostkiem. Jedynie ew. na ramie można coś przymocować - ale pomysł z widelcem jest wg mnie najlepszy. Nie pisałem tego wcześniej, ale wolałbym dociążyć przednie koło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.