msladybird Napisano 12 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Witam wszystkich, składam rower na ramie Inbred On-One. Z doborem sprzętu i zakupem części pomagał mi znajomy, jednak w tym momencie jest nieosiągalny i szukam pomocy, żeby wszystko dobrze dobrać Mam kupione hamulce Magura Louise, potrzebuję dobrać do tego tarcze. Wyczytałam, że najlepiej kupić tarcze magury, ze względu na ich grubość. Tutaj pojawiają się schodki, ponieważ większość tarcz Magury z tego co zauważyłam ma mocowanie na 6 śrub, natomiast piasty jakie posiadam na kołacz są w systemie CenterLock (HB-M665 i FH-M665). Chciałabym kupić tarcze 180mm i 160mm. Znalazłam tarcze Ventidisc ( http://www.bikecenter.pl/p17839,magura-ventidisc-160mm-tarcza-hamulcowa-czarna-centerlock-lock-ring.html ) i jest to jedyna tarcza jaką znalazłam z systemem CenterLock. Jakie rozwiązanie byłoby najlepsze dla tarczy 180mm i takich piast? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 12 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Zawsze możesz użyć adapterów center lock i kupić tarczę na 6 śrub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msladybird Napisano 12 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Jakie tarcze wtedy byłyby najlepsze do tych hamulców? Te Ventidisc mogłyby zostać i wtedy trzeba by było tylko jeden adapter, czy lepiej jest kupić ten sam typ tarcz na oba koła i wtedy na oba adapter zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msladybird Napisano 13 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2018 Czy taki adapter byłby w porządku? https://www.bike24.com/p26224.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 21 Września 2018 Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Cześć, podpinam się pod temat. Zastawiam się nad zmianą hamulców w niedalekiej jesienno zimowej przyszłości. Chcę założyć Magury Trial Sport razem z tarczami Storm HC. Mocowanie mam na centerlocka, w/w tarczy z tym systemem nie widziałem. Chciałbym sie dowiedzieć jak sprawa się ma z adapterami, może jest ktoś kto ma lub miał takie rozwiazanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 W dniu Friday, September 21, 2018 o 19:11, wojtt80 napisał: Chciałbym sie dowiedzieć jak sprawa się ma z adapterami, może jest ktoś kto ma lub miał takie rozwiazanie? Zastosowałem adapter Reverse, tarczę trzymają gwintowane piny. Przed montażem nie do końca byłem przekonany do tego rozwiązania, ew. luzy. Nic takiego nie nastąpiło, zewnetrzna nakrętka trzyma na beton, z ustawieniem zacisku też bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 6 Kwietnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 W dniu 21.09.2018 o 19:11, wojtt80 napisał: Chciałbym sie dowiedzieć jak sprawa się ma z adapterami, może jest ktoś kto ma lub miał takie rozwiazanie? Magura sprzedaje taki adapter https://allegro.pl/oferta/magura-adapter-tarczy-z-center-lock-na-is-6-srub-5992757882 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Też sie nad nim zastanawiałem, m.in. dlatego pytałem czy ktos używał, w sumie kilku producentów ma te adaptery w swojej ofercie. Zdecydowałem sie na te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi