Borsuczy Napisano 15 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2018 A jak chodzi o pompki Beto, to ja dla jednej znalazłem super zastosowanie. Jej aluminiowy korpus świetnie się nadaje do wbijania łożysk 6001 w piastach Novatec D041 i D042. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejken Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Ja wożę od kilku lat Beto CAH-033 AG ,dałem 3 dyszki ileś razy bez problemy z tyłu 3,5 nabiła.Raz słabo ją wsadziłem w uchwyt -ciut się obiła,ale dalej działa.Za taką cenę taka jakość dla mnie wystarcza- jako awaryjna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Kolejny głos dla Lezyne: używam od lat i nigdy nie zawiodła. Jest dobrze wykonana i lekka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpm Napisano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 W dniu 12.08.2018 o 23:41, remover napisał: gość pisze że pasują 12 g naboje od wiatrówek, tylko podłożyć monetę trzeba bo one są krótsze. Potwierdzam. Mam taką pompkę na co2 na "zwykłe" naboje 12g. I rzeczywiście monetę trzeba podłożyć Do uzyskania roboczego ciśnienia (4-5 bar) w kole 28x1,60 potrzebne są dwa naboje. Z tym, że ja używam zestawu pompka co2 + niewiele większa zwykła pompka serwisowa ( https://www.aliexpress.com/item/Essen-Aluminium-Alloy-Mini-Portable-Cycling-Bike-Bicycle-Tire-Inflator-Air-Pump-HY-810-80PSI/32308961192.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dXpMPvV ) I na dłuższe trasy biorę obie, a na krótsze i jazdę zimą tylko pompkę co2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilczeQ Napisano 5 Maja 2019 Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 Odkopię temat. Jako, że ostatnio spotkała mnie nieprzyjemność w trasie, poszukuję pompki awaryjnej. Ciekawym rozwiązaniem jest Topeak Ninja P. Czy, ktoś mógłby opisać jak się sprawuje? Alternatywnie patrzyłem jeszcze na Topeak Peak DX2 oraz Zefal Air X. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeDozer Napisano 6 Maja 2019 Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Z takim malutkich kupiłem kiedys zefal micro https://www.decathlon.pl/pompka-rowerowa-zefal-micro--id_8203290.html i nawet ze dwa razu użyłem zeby dopompować. Działa Wycinka realfoto dla rozmiaru. Bidon 950ml, drugi chyba 650m. Ja to mam przy ramie ale kolega ma taka sama i wkłada do jakies torby podsiodłowej chyba topeak wedge. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 6 Maja 2019 Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 23 godziny temu, WilczeQ napisał: Odkopię temat. Jako, że ostatnio spotkała mnie nieprzyjemność w trasie, poszukuję pompki awaryjnej. Ciekawym rozwiązaniem jest Topeak Ninja P. Czy, ktoś mógłby opisać jak się sprawuje? Alternatywnie patrzyłem jeszcze na Topeak Peak DX2 oraz Zefal Air X. Ninja to faktycznie awaryjna pompka. Ani łatwa w użyciu, ani łatwo dostępna. Mam ją w sztycy, nie da się jej zapomnieć, nie brudzi się, natomiast już samo jej użycie jest kłopotliwe bo trzeba sztycę wyciągać, a wielu z nas unika tego jak ognia. No i jak już się ją ma to pompowanie też nie jest super wygodne, trzeba uważać żeby się w paluchy nie pozacinać. Ale ogólnie jestem zadowolony bo w szosie kapcie łapię bardzo rzadko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 @lewoczciekawa opinia bo o tej Ninja P właśnei myślałem. Nie wiedzieć czemu sprzedawca chce mi wcisnąć Eyen Chris, o któej nie ma w zasadzie recenzji albo nie znalazłem tez na forach. Zastanawiam się czy jeśli ona jest za 50 złotych, to w tej kategroii cenowej nie ma wielkiego znaczenia, byle nic się nie działo na trasie złego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.