goofer81 Napisano 12 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Witam. Posiadam licznik rowerowy Sigma BC 23.16 STS, wyczerpała się oryginalna bateria więc wymieniłem na nową. Licznik na kolejnej baterii działał około 2 miesiące i nagle z dnia na dzień się wyłączył (trochę szybko, ale pomyślałem, że może jakaś stara była) , zakupiłem więc kolejną baterię - licznik bardzo ładnie zadziałał ale już po 24 godzinach bateria się wyczerpała, zakupiłem więc następną baterię i znów to samo na następny dzień bateria wyczerpana. Wygląda na to, że jest chyba jakieś zwarcie które bardzo szybko rozładowuje baterię. Może ktoś z Was spotkał się z takim problemem, jakaś rada? Ewentualnie może ktoś zna jakiś serwis który mógłby pomóc? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 12 Sierpnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Wymieniałeś tylko w liczniku czy w nadajniku tez? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goofer81 Napisano 12 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Hej. Może się mylę ale to chyba nie ma nic wspólnego, wymieniłem tylko w liczniku, a po ostatniej wymianie baterii wypiąłem nawet licznik z "bazy" bo pomyślałem, że może tam jest jakieś zwarcie?? stało się to samo po około 24 h pokazał się napis bateria pusta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 12 Sierpnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Wymienia się obie na raz, bo potem takie cyrki mogą być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 12 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Gdzieś Ci przebija i zwarcie robi, dlatego bateria leci. Albo elektronika, albo zwarcie fizyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goofer81 Napisano 12 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Pisałem z dwa tygodnie temu do Sigmasport Service Germany ale niestety bez odzewu, muszę poszukać tu jakiegoś serwisu. Dzięki za odpowiedzi. Pozdawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 12 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Mi pustą baterię co chwila pokazuje od paru miesięcy. Po naciśnięciu działa dalej. Wymieniałem obydwie. Teraz poczekam aż całkowicie padnie. Sprawdzałem miernikiem napięcie trzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goofer81 Napisano 12 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Pierwsza bateria była Sony ona trzymała około 2 lat i też długo pokazywał się napis bateria pusta i w końcu wymieniłem. Jak pisałem wcześniej - na kolejnej baterii przez dwa miesiące było git i wyłączył się z dnia na dzień nawet bez napisu bateria pusta. Dosłownie wczoraj w media kupiłem kolejną tym razem duracela i włożyłem a dziś jest już napis bateria pusta i ledwo co wyświetla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 Wracając do tematu. Do problemów z baterią dołączył problem z wybudzaniem, normalnie wystarczyło ruszyć kierownicą i licznik reagował. Teraz można go rzucać i nic, trzeba ręcznie nacisnąć przycisk. Licznik jedzie na gwarancję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goofer81 Napisano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 Gawel76 a powiedz masz jakiś serwis czy odsyłasz go po prostu do sklepu gdzie kupiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 Raczej odeślę do CentrumRowerowego, niech oni się z nim bujają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 Czy ktoś może napisać, jakiej firmy są oryginalne baterie CR 2032 w Sigmie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pp516 Napisano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 U mnie w czujniku kadencji Sigma od licznika 14.16 jest bateria CR 2032 Sony (taka była w fabrycznym zestawie), pewnie w liczniku jest to samo, ale nie będę otwierał, bo nie wiem, czy się coś nie skasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goofer81 Napisano 21 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 Sony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crossrider Napisano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Goofer81. Daj w razie czego znać, czy znalazłeś kogoś od liczników. Ja mam SIGMĘ 1200plus i od jakiegoś czasu mam też problemy. Czasami podczas jazdy licznik nagle przestaje działać, jakby nie dostawał sygnału z nadajnika. Po uśpieniu i ponownej aktywacji rusza znowu. Wymiana baterii pomaga na jakiś czas, ale potem problem znów się pojawia. Być może jest jakiś brak kontaktu w liczniku lub nadajniku. Ciekawe, czy to się reperuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.