Twiczu Napisano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Jak w temacie, gdzie kupić bloczek który się wkłada w zacisk zamiast klocków i tarczy. Podajcie link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Kawałek miękkiego drewienka wystrugać na wymiary takie jaki masz otwór w bloku hamulca. Nic nie musisz kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Bez strugania można się obejść a nawet warto. Kartka papieru złożona kilka razy żeby wchodziła na styk pozwala na minimalną pracę tloczkow. Trochę się zgniecie trochę będzie wgniatać tloczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 No tak, zapomniałem, że w W-wie nie ma drzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Przecież tam byle co można podpasować. W warukach warsztatowych też nikt nie stosuje tego fabrycznego klinu tylko np. kombinerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 29 minut temu, Biesz766 napisał: No tak, zapomniałem, że w W-wie nie ma drzew Nie martw się gdyby do tego było niezbędne to sprowadzi się największe drzewo z Burkina Faso. A tak serio - kartka jest naprawdę świetnym patentem (czasem tłoczki są ceramiczne i lepiej żeby było trochę miękko). Moim zdaniem kartka jest lepsza do tego celu niż cokolwiek innego wliczając w to dedykowane dystanse prosto od Shimano. A włożyć tam można byle co - dosłownie. Mogą sobie być kombinerki Dokumosy, może być Twój strugany patyk, patyk bez strugania też, może być moja kartka i nawet biurowy zakreślacz który mam przy klawiaturze też się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Byłem kiedyś w serwisie i pytałem się o taki dystanser klocków, facet się uśmiał i dał mi jeden w prezencie. Jak bardzo chcesz kupić to szukaj po nazwą "Dystanser klocków hamulcowych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
User24 Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Kupiłem w chińskim portalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Tak szczerze to można tam naprawdę wsadzić byleco. Świetnie sprawdzają się np. kombinerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
User24 Napisano 16 Września 2018 Udostępnij Napisano 16 Września 2018 można zrobić z drewna, nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 16 Września 2018 Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Kotleta sprzed miesiąca wygrzebujesz, zresztą już z informacją, że można tam byle co dopasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi