Mateusz30 Napisano 10 Sierpnia 2018 Napisano 10 Sierpnia 2018 Witam! Pytanie krótkie i proste. Czy ktoś wbijał do Kode oponę WTB Horizon 650b 47mm? Na stronie i blogu producenta można znaleźć kilka wersji max szerokości dla obu rozmiarów kół. Chaos. Więc nie można wierzyć, w to co piszą. Po zdjęciach widać, że wąsko. Nie wiadomo, czy producent podaje limit 45mm ( w innym miejscu 46mm) dla opon z klockiem, czy łysoli. Dla kół 28 też podają rożne szerokości w różnych miejscach. Dzięki za info ewentualne. Cytuj
panpromek Napisano 10 Sierpnia 2018 Napisano 10 Sierpnia 2018 Cześć. Odpiszę jako użytkownik Octane One Kode. W przednie widły wejdzie Ci nawet 2" albo i więcej. Z tyłu 650Bx47C myślę, że też spokojnie wejdzie pod warunkiem, że przesuniesz koło w hakach trochę do tyłu. Aktualnie mam oponę 700x43C, koło w maksymalnie przysunięte do podsiodłówki, i miejsca po 3 mm z każdej strony. Cytuj
Mateusz30 Napisano 10 Sierpnia 2018 Autor Napisano 10 Sierpnia 2018 Jaką masz szerokość obręczy wew? 3mm luzu to mało. Nie ociera koło w szybkim zakręcie na szosie? Albo jak staniesz w pedałach? Pytanie, czy widełki rozchodzą się wystarczająco, żeby faktycznie weszło 47C Cytuj
panpromek Napisano 10 Sierpnia 2018 Napisano 10 Sierpnia 2018 Szerokość wewnętrzna obręczy - 19 mm. Koło nie obciera w żadnej sytuacji. Tak jak napisałem, przesuwasz koło w tył o 10 mm i wejdzie gruba oponka. Minusem jest to, że skracasz ogon a tym samym tracisz trochę na skrętności roweru. Jak nie zapomnę, to wieczorem wrzucę fotki koła w różnych położeniach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi