Buntownik Napisano 8 Sierpnia 2018 Napisano 8 Sierpnia 2018 Witam wszystkich. To mój pierwszy temat na tym forum więc proszę o wyrozumiałość jeśli coś jest nie tak. Mam do was takie pytanie. Postanowiłem wymienić sobie korbę oraz suport i robiłem to po raz pierwszy sam (zwykle oddawałem rower do serwisu). Wszystko spasowałem i ogólnie wydaje mi się, że jest OK. Mam jednak wątpliwości czy aby na pewno a mianowicie czy efekt końcowy powinien być taki jak na zdjęciach ??. Czy korbę po obu stronach można by było delikatnie uderzyć młotkiem gumowym aby dalej weszły na suport czy tak to ma wyglądać i tylko mi się wydaje, że coś nie gra. ??
lichak Napisano 8 Sierpnia 2018 Napisano 8 Sierpnia 2018 Różnie jest, młotek nic Ci nie da, znacznie większa siła dociskowa będzie ze śruby, dokręć ją bardzo mocno, tam chyba zalecana jest ok. 40-50 nm.
Dokumosa Napisano 8 Sierpnia 2018 Napisano 8 Sierpnia 2018 Jeśli długość osi suportu dobrałeś wg zaleceń dla danej korby to tank musi to wyglądać.
Buntownik Napisano 8 Sierpnia 2018 Autor Napisano 8 Sierpnia 2018 Śruby dokręcałem normalnie tzn. bez klucza dynamometrycznego mocno i solidnie. Wszystko dobierał mi Pan w sklepie na podstawie starych części jakie były włożone.
Dokumosa Napisano 8 Sierpnia 2018 Napisano 8 Sierpnia 2018 No to miejmy nadzieję, że pan w sklepie wiedział co robi.
SoloTM Napisano 8 Sierpnia 2018 Napisano 8 Sierpnia 2018 Wygląda ok. Sprawdź, a raczej dokrec profilaktyczne śruby po 20-30 km.
eloo Napisano 8 Sierpnia 2018 Napisano 8 Sierpnia 2018 sprawdź suwmiarką. Odległość średniej zębatki od środka rury podsiodłowej powinna być około 50mm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.