Suchy95 Napisano 7 Sierpnia 2018 Napisano 7 Sierpnia 2018 Witam, jaki kolor polecacie do GT Chucker? Jak najlepiej pomalować w domu, jakim sposobem. Stary lakier dobry, tylko zadrapania, po prostu chce zmienić Cytuj
Biesz766 Napisano 7 Sierpnia 2018 Napisano 7 Sierpnia 2018 Dogadaj się z jakąś firmą, poszukaj online firmy, która maluje "wysyłkowo" proszkowo. Ja tak malowałem ramę HT a kosztowało to w jednym kolorze 240 zł w firmie, która maluje standardowo gabaryty ( bramy przesuwne ) ale i dorywczo malowała ramy rowerowe i motocyklowe ( wiedzą jak zabezpieczyć gwinty ). Szkoda się babrać samemu, bo za dosłownie kilka wyjazdów będziesz miał masakrę na ramie, wszystko odlezie i odrapie się z byle gałązki. Cytuj
Suchy95 Napisano 7 Sierpnia 2018 Autor Napisano 7 Sierpnia 2018 O to chodzi, że ja lubię wszystko robić samemu, zawsze nabierasz doświadczenia Cytuj
Biesz766 Napisano 7 Sierpnia 2018 Napisano 7 Sierpnia 2018 O to chodzi, że nawet jak uda Ci się pomalować bez paprochów, kurzu itp. to nie utrwalisz domowym sposobem tego lakieru na tyle aby on był trwały. Szkoda zachodu, ja poległem bawiąc się samemu, a też lubię majsterkować . Straciłem kasę na puszki, a efekt był taki, że szkoda gadać i to już po 5 wyjazdach. Cytuj
Suchy95 Napisano 7 Sierpnia 2018 Autor Napisano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) Rozumiem, a co myślisz o spray ach spray.bike czy jakoś tak? O to właśnie chodzi ze bezbarwny nie ma w puszcze utrwardzacza, by trzeba ogarnąć konkretne spraye Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez Suchy95 Cytuj
Biesz766 Napisano 7 Sierpnia 2018 Napisano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) "efekt malowania proszkowego" to nie to samo co malowanie proszkowe. To myślę. Poza tym właśnie odwiedziłem ich sklep i 4loso kliknięty spray i info "Ten produkt jest chwilowo niedostępny" to nie wiem, mają te spray wogóle, czy kompletna padaka i nic nie mają ? Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez Biesz766 Cytuj
Gość Napisano 7 Sierpnia 2018 Napisano 7 Sierpnia 2018 5 minut temu, Suchy95 napisał: O to właśnie chodzi ze bezbarwny nie ma w puszcze utrwardzacza Możesz kupić z utwardzaczem. Było już dziesięć razy na forum, kilka razy sam pisałem długie posty dlaczego samodzielne malowanie to zły pomysł. Poszukaj. Mówiąc skrótowo: wydasz kupę kasy, efekt kiepski, trwałość jeszcze gorsza. Nie ma to sensu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi