Blizzard Napisano 6 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Dzis kupiłem sobie klucz do kaset i jak sie domyślace wzialem tylne kolo i rozkrecam kasete aby ją wyczyćcić. Biore najmniejszą pod kran i plynem ludwik czyszcze ją dokładnie. Po osuszeniu zobaczylem jedno pęknięcie (bardzo dobrze widoczne przebiega pionowo między zębami). To będzie miało jaki wpływ w jeździe czy powinienem się rozglądać za nową kasetą (zębatką)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 6 Listopada 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Na Twoim miejscu szukałbym nowej zębatki. Może być niebezpiecznie jak pęknięta zębatka strzeli podczas ostrego przyspieszania na stojąco. A zębatki kupisz np. w Cykloturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Jesli jest to pekniecie dzielace zebatke na pol,to wymienic jak najszybciej,jezeli jest to najmniejsza zebatka to mozesz kupic dowolna inna-shimano,sram ,sunrise,itd.Przy malej zebatce roznice w systemach prowadzenia lancucha sa malo wyczowalne/w odroznieniu juz od drogiej /.Ogladnij kasete dobrze jezeli jest duze zuzycie to dokoncz ja w zimie i kup nowa,remont nie bedzie mial wiekszego sensu/chyba,ze masz jakas wyzsza grupe/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 7 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Kaseta to shimano CS-HG30-8I Pęknięcie wygląda mniej wiecej tak: (zdjęcie nie przedstawia modelu mojej zębatki) Nie mam teraz funduszy na zmianę napędu... Mam w planach pujść na wakacjach do pracy i sobie urobić troszke i dopiero wtedy pozmieniać - chciałbym od razu odejść od napędu 8 i przesiąć się na 9. To by się stało na wakacjach/ początkiem 2008 roku, Poniewarz wtedy (2008r) planuje jechać TransCarpatie, a nie chce ją jechać w zajeżdżonych częściach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawiec91 Napisano 8 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Wg. mnie lepiej będzie wymienić, bo nigdy nie wiadomo kiedy coś z się z nią stanie (pewnie w najmniej odpowiednim momencie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubiiDubii Napisano 18 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 ja rowniez mialem podobny problem a u mnie kasecie wyrznely sie dwa zabki jeden w srodkowej zebatce i w najwiekszej odrazu kupilem nowa a ta gubiaca uzembienie oddalem na gwarancje, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.