rajdowiec1990 Napisano 6 Sierpnia 2018 Napisano 6 Sierpnia 2018 Witam serdecznie, Bardzo pilnie potrzebuję dowiedzieć się, jaki klucz do suportu potrzebuję w moim rowerze (wiem, że jest on niestandardowy). Do wątku dołączam zdjęcia. Z góry dziękuję za odpowiedź ;-)
SoloTM Napisano 6 Sierpnia 2018 Napisano 6 Sierpnia 2018 1. Klucz płaski 17, młotek, jakiś większy śrubokręt, ( lewa strona ) 2. Najlepiej klucz francuz ( prawa strona ) Nie pamiętam jaki tam jest rozstaw tych rowków na misce prawej coś koło 30 mm ( tam jest odwrotny gwint, więc odkręcasz w prawo ) Specjalne klucze są, ale.. zapomnij o nich. No chyba, że serwis otwierasz.
Kabuz Napisano 7 Sierpnia 2018 Napisano 7 Sierpnia 2018 Myślę, że takim powinno się udać, ale jak kolega pisał "dużym śrubokręt i młotek" powinny dać radę. Pozdrawiam.
MikeSkywalker Napisano 7 Sierpnia 2018 Napisano 7 Sierpnia 2018 Niestety nie mogę znaleźć właściwego klucza ale potrzebujesz takiego który z jednej strony ma taki hak A z drugiej takie gniazdo Aczkolwiek kupowanie go do jednorazowego użytku jest bezcelowe. Poprosiłbym o demontaż w jakimś lokalnym serwisie a potem dobrał do starej/nowej korby suport na kwadrat. Często te nakrętki są tak zapieczone że trzeba do jednej z nich przyspawać oś suportu i wykręcić ją razem z osią przy pomocy korby.
Czeczen Napisano 11 Sierpnia 2018 Napisano 11 Sierpnia 2018 Z tym hakiem często jest problem bo lubi objeżdżać, ostatnio ze znajomym ściągaliśmy suport w starym rowerze, taki sam. Nawet młotek i przecinak nie dał rady odkręcić tej nakrętki. Udało się żabką złapać a druga osoba stała na tylnym widelcu, oczywiście rower akurat był rozebrany. Z drugiej strony klucz płaski 36, albo jak kolega wyżej podał dedykowany. Zwykły płaski będzie spadał, bo nakrętka jest bardzo wąska, ale wystarczy położyć na boku i niech druga osoba stanie na założonym kluczu. Tak to wyglądało u mnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.