Gość Napisano 6 Sierpnia 2018 Napisano 6 Sierpnia 2018 Mam 2 modele do porównania https://www.rowerymerida.pl/produkt1432/bignine-500-rower-merida.html i https://www.rowerymerida.pl/produkt1443/bigseven-500-rower-merida.html Różnica jest tylko w wadze ? 0.7kg to spora różnica? Czy raczej nieodczuwalna? Szkoda że SEVEN 500 ma koła 27.5 . Mam 2 rodzaje opon które sobie leżą w szafie ale 29 . Nie założe przecież 29 na 27.5
MikeSkywalker Napisano 6 Sierpnia 2018 Napisano 6 Sierpnia 2018 To bliźniacze modele różniące się tylko rozmiarem koła. Więc nie na wadze powinieneś się skupić (ona wynika ze wspomnianej różnicy) tylko na tym jakiego roweru potrzebujesz. Bo różnica w jeździe na 27,5 i 29 calach jest odczuwalna.
Gość Napisano 10 Sierpnia 2018 Napisano 10 Sierpnia 2018 Czyli że idąc tym tokiem rozumowania mam szukać nawet roweru o wadze 20kg bo nie na wadze mam się skupiać ? Męczyć się i toczyć tyle żelastwa. Widuje osoby na kołach mniejszych niż 26 i o wzroście 2 metrów i leci jak szosówka bo ma sztyce wysuniętą na maxa do góry.
Pietern Napisano 10 Sierpnia 2018 Napisano 10 Sierpnia 2018 Teraz, nagra napisał: Czyli że idąc tym tokiem rozumowania Jeżeli już podjąłeś decyzję, to nie zawracaj ludziom głowy, tylko sobie kup.
Gość Napisano 28 Sierpnia 2018 Napisano 28 Sierpnia 2018 W dniu 10.08.2018 o 11:49, Pietern napisał: Jeżeli już podjąłeś decyzję, to nie zawracaj ludziom głowy, tylko sobie kup. No i co ten komentarz ma wnosić?
Mod Team KrissDeValnor Napisano 28 Sierpnia 2018 Mod Team Napisano 28 Sierpnia 2018 Mike już Ci udzielił sensownej odpowiedzi, a Ty szukasz dziury w całym... Kup sobie Jubilata, wysuń sztycę i leć jak szosówka, albo wejdź na stromą górę wsiądź na ten 20 kg rower, dociąż go jeszcze i powinien ładnie ciągnąć w dół PS Przy okazji pozdrawiam pewnego pana, który chciał się ścigać na podobnym rowerze w lesie przy prędkości > 30 km/h - nawet nieźle mu szło, ale chyba odpuścił, bo jakoś tak dziwnie został w tyle , a jeszcze chwilę wcześniej krzyczał "dawaj, dawaj" ( na co usłyszał, że się z nikim nie ścigam ), bo przecież co to dla niego...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.