luker87 Napisano 5 Sierpnia 2018 Napisano 5 Sierpnia 2018 Shiemanko, wyrobiłem sobie oba konusy w piaście tył, bieżnie łożyska są ok. Czy mogę użyć dowolne konusy piasty tył shimano? albo ktoś by mi wskazał co kupić na stronce https://www.dobrerowery.pl/s?q=stożek
Tatanka Napisano 5 Sierpnia 2018 Napisano 5 Sierpnia 2018 Podaj model piasty. Nie można dać dowolnych.
luker87 Napisano 5 Sierpnia 2018 Autor Napisano 5 Sierpnia 2018 aha to będzie cieżko je zdobyć bo to piasta GIANT S-R2 i nie ma na niej żadnych oznaczeń kto je robi dla giant'a. To pozostaję zakup całej osi piasty dla szosy?
Tatanka Napisano 5 Sierpnia 2018 Napisano 5 Sierpnia 2018 Weź konusy i udaj się do jakiegoś dobrego serwisu / sklepu. Może coś dobiorą .
luker87 Napisano 5 Sierpnia 2018 Autor Napisano 5 Sierpnia 2018 W zasadzie o jaki wymiar konusa chodzi. czy tylko długość? nie wystarczy zakup dowolnej ośki piasty tył dla szosy? Chodziłem po sklepach mówili że konusy wyglądają na shimano, ale pewności nie mieli a komplecik samych konusów wychodził 60zl. inne sklepy proponowały zakup ośki za 9zł ale mieli tylko ośkę mtb. w wtorek uderzę jeszcze do speca w innym mieście.
Tatanka Napisano 5 Sierpnia 2018 Napisano 5 Sierpnia 2018 Co Ci da wymiana ośki skoro konusy maja wżery? Konusy różnią się nie tylko długością ale i budową.
luker87 Napisano 5 Sierpnia 2018 Autor Napisano 5 Sierpnia 2018 ośki - miałem namyśli komplet oś + konusy + wszelkie podkładki dystansowe i nakrętki. czy taki dowolny komplecik by podszedł do piasty?
Tatanka Napisano 5 Sierpnia 2018 Napisano 5 Sierpnia 2018 Jeśli trafisz na komplet który pasuje do piasty , to tak. Natomiast jeśli nie trafisz , to taki komplet nie spasuje. Możesz wziąć te konusy , siąść przed monitorem i przeglądać zdjęcia aż trafisz na pasujące.
luker87 Napisano 5 Sierpnia 2018 Autor Napisano 5 Sierpnia 2018 w jednym sklepie mi właśnie proponowali taki komplecik za 9zl. był to komplet do piasty mtb i chcieli przekładać nakrętki na moją szosową ośke. dzięki za rozjaśnienie sytuacji. uderzę jeszcze do jakiegoś speca rowerowego zanim coś sam będę działał.
eloo Napisano 5 Sierpnia 2018 Napisano 5 Sierpnia 2018 nie kupuj tych tanich zestawów oś+stożki itp bo jakość jest tragiczna poszukaj stożków shimano https://www.centrumrowerowe.pl/stozek-piasty-tylnej-shimano-fh-rm30-pd4067/ W sklepach to kosztuje 10-15pln sztuka różnić się mogą długością więc prawdopodobnie trzeba będzie użyć jakiś podkładek wymień też kulki i też lepiej shimano niż te najtańsze
vicher Napisano 11 Lipca 2020 Napisano 11 Lipca 2020 Hej, pamiętasz, może jakie to konusy kupowałeś? I czy udało się dokupić?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.