Riona Napisano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 Witam, Chcę wymienić rower, lecz z doświadczenia wiem, że trudno mi jest znaleźć rower, który byłby wygodny dla niskiej kobiety. Mam 160 wzrostu, długość nogi 73 cm. Poszukuję roweru miejskiego do całorocznej jazdy, więc wytrzymałego, przynajmniej 3 przerzutki, z hamulcem w tylnej piaście. Jaką ramę powinien mieć rower przy takim wzroście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 (edytowane) ZAWSZE dobrze jest się przymierzyć, sądzę że rama 17" na kołach 28" w większości przypadków podpasuje. Z drugiej strony rama 17" z kołami 26" (o co trudniej na rynku) WYJĄTKOWO nie będzie pasować . Dużo jeszcze zależy od długości rąk i preferowanej pozycji na siodełku ... Ramy mniejsze pewnie będą zbyt krótkie. Edit - nie 3 przerzutki a 3 przełożenia :) Edytowane 4 Sierpnia 2018 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 Teraz, Riona napisał: Mam 160 wzrostu, długość nogi 73 cm. A dobrze zmierzyłaś nogę, czyli tzw. przekrok? Tu jest trochę cennych uwag na temat; https://roweroweporady.pl/rozmiar-ramy-rowerowej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riona Napisano 4 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 O dlaczego koła 26'' nie będą pasować? Do tej pory na takich jeździłam i jestem do nich przyzwyczajona. Na 28 czułam się jak na wieży, trudniej było manewrować, choć z drugiej strony to może być kwestia za dużej ramy roweru z 28'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 (edytowane) Niejasno się wyraziłem ?" WYJĄTKOWO nie będzie pasować" , czyli "prawie zawsze BĘDZIE" Mniejsze koła przeważnie łatwiej rozpędzić, na większych utrzymać osiągniętą predkość ... Edytowane 4 Sierpnia 2018 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riona Napisano 4 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 Teraz, Pietern napisał: A dobrze zmierzyłaś nogę, czyli tzw. przekrok? Tu jest trochę cennych uwag na temat; https://roweroweporady.pl/rozmiar-ramy-rowerowej/ Dzięki za link, z instrukcjami z filmu wyszła dł. 72 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 https://allegro.pl/damski-rower-miejski-goetze-style-26-3b-alu-i7471031978.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riona Napisano 5 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 Czy ten rower jest wytrzymały? Jeżdżę codziennie, cały rok, niezależnie od pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 Tak, wystarczająco w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 Może trochę "pod prąd" forum - ale rzuć okiem na rowery w mediaexpert (jeśli masz możliwość to sprawdź organoleptycznie) - za 1000 masz aluminiowy z piastą 7-biegową ... Albo tych samych marek poszukaj w sieci czy gdzie tam bądź .. Nawet jeśli coś by trzeba po montażu w sklepie poprawić w serwisie :) - to i tak - moim zdaniem - warto ... co 7 to nie 3, mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi