TomaszU84 Napisano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Witam. To chyba nie jest normalne? Jeszcze kilka lat temu dostałem rower z kilkoma pierdołami do wkręcenia, ale o nie łączeniu blokady z amorem nie słyszałem. Marka: Cube, amor RockShox Recon Silver TK SoloAir, PopLoc, 100mm Rock Shox. Ma ktoś jakiś filmik instruktażowy? Czy biec do serwisu...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Podjedz do serwisu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszU84 Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Najpierw chce sie skontaktowac ze sprzedawca zeby pokryl koszty operacji, niestety nie odbiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Ja bym napisał do przedstawiciela marki na Polskę, opisał usterkę i brak kontaktu z serwisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Żeby była jasność. Masz rower, w tym rowerze amortyzator oraz manetkę blokady, ale linka do blokady nie jest pociągnięta? Czy manetki w ogóle nie masz? Czy też może dostałeś widelec z pokrętłem na koronie, nie dostosowany do blokowania z kierownicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszU84 Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Mam blokadę na kierownicy i amor do którego nie dochodzi linka zwisająca z blokady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Czyli jest cały komplet? Pozostaje ustawić manetkę w pozycji otwartej, obrócić niebieskie pokrętło blokady przeciwnie do ruchu wskazówek zegara aż poczujesz opór, przełożyć przez nie linkę, zamocować ją śrubą, odciąć nadmiar i zabezpieczyć końcówkę linki przed rozwarstwianiem. I wizualnie: https://www.youtube.com/watch?v=6eW-5A2wbbc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszU84 Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Ale jaja, zrobione! Dziękuje, właśnie takiego instruktażu potrzebowałem :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszU84 Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 A propos, nie mam pompki do amorka, ile taka usługa kosztuje? Warto kupić taką we własnym zakresie? Waże 115kg, mogę go odpompować w poniedziałek czy muszę to zrobić jak najszybciej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Sierpnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 W szanującym się serwisie dmuchną za dziękuję. Ale zanim znajdziesz swoje ustawienia to prób może być kilka więc warto mieć swoją pompkę. A i dopompowywać/sprawdzać ciśnienie może będzie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bojkow Napisano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 5 godzin temu, dorota57 napisał: Podjedz do serwisu! raz byłem w serwisie, chcieli 15zł za założenie przedniego koła na widelec, myślałem że się pomyliłem i że jestem w ASO XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Tak samo bym zrobił i krzyknął za to 15 zeta jak nie więcej, bo ktoś chyba sobie jaja robi idąc do serwisu po założenie koła przedniego na widelec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.