Skocz do zawartości

[opony 29 XC] schwable racing ralph vs continental mountainking

Murzynek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam 2 komplety nowych - nie używanych opon

continental mountainking 2.2 (model bodajże I - kupiony dobre kilka lat temu)

schwable racing ralph 2.25

ktoras z tych opon jest ewidentnie „lepsza” plusy, minusy, może ktoś jeździł na obu modelach?

moze któraś lepiej dać na przód, a inna na napęd?

trasy mam tak różne, ze używam 2gi complet   Kol na asfalt/szutr/wycieczki rodzinne.

ten komplet ma być na góry/lasy/zjazdy

Napisano

Miałem schwable racing ralph 2.25 ale na 26" i powiem tak: zawiodły mnie okropnie na miękkim, podmokłym gruncie, a przy wjeździe w delikatne błoto w koleinie tak naprawdę liczyłeś na cud, że pojadą tam gdzie chcesz. Jak wiesz, że nigdy, ale to nigdy nie trafi Ci się odrobina błotka na trasie ( i oby nie było to na zjeździe ) to są o.k.

Za radą forumowiczów zmieniłem na XK 2.2 na przodzie i RK 2.2 na tył i jest niebo a ziemia, wręcz jak na amatorskie 30-35 km/h po wąskich ścieżkach, szlakach kamienisto-korzennych super czy na suchym, czy na podeszczowym terenie.

Napisano

Opony obu producentów wypadają fatalnie jak chodzi o jakość/cena, u Maxxisa w cenie podstawowych opony w/w producentów masz już oponę z osłoną boczną(EXO) popatrz na Maxxis Ikon, Ardent Race, jak ma być coś w "solidniejszy" teren to np Ardent.

Michelin Wild Grip'R też mogę polecić.

A kolega Biesz766 ma mocną łydę, jak amatorsko kręci średnio 30-35km/h. :D

Napisano

Te opony już mam wiec stosunek jakość/cena jest tu bez znaczenia.

pytanie na czym jeździć, co lepsze.

jak się zużyją to będę się zastanawiał co kupić innego

na ten moment kupiłbym pewnie ikony

Napisano
Godzinę temu, phoe napisał:

A kolega Biesz766 ma mocną łydę, jak amatorsko kręci średnio 30-35km/h. :D

Zjazd szyderco, zjazd i 30-35 km/h, szybciej się boję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...