Murzynek Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 Mam 2 komplety nowych - nie używanych opon continental mountainking 2.2 (model bodajże I - kupiony dobre kilka lat temu) schwable racing ralph 2.25 ktoras z tych opon jest ewidentnie „lepsza” plusy, minusy, może ktoś jeździł na obu modelach? moze któraś lepiej dać na przód, a inna na napęd? trasy mam tak różne, ze używam 2gi complet Kol na asfalt/szutr/wycieczki rodzinne. ten komplet ma być na góry/lasy/zjazdy
Biesz766 Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 Miałem schwable racing ralph 2.25 ale na 26" i powiem tak: zawiodły mnie okropnie na miękkim, podmokłym gruncie, a przy wjeździe w delikatne błoto w koleinie tak naprawdę liczyłeś na cud, że pojadą tam gdzie chcesz. Jak wiesz, że nigdy, ale to nigdy nie trafi Ci się odrobina błotka na trasie ( i oby nie było to na zjeździe ) to są o.k. Za radą forumowiczów zmieniłem na XK 2.2 na przodzie i RK 2.2 na tył i jest niebo a ziemia, wręcz jak na amatorskie 30-35 km/h po wąskich ścieżkach, szlakach kamienisto-korzennych super czy na suchym, czy na podeszczowym terenie.
phoe Napisano 3 Sierpnia 2018 Napisano 3 Sierpnia 2018 Opony obu producentów wypadają fatalnie jak chodzi o jakość/cena, u Maxxisa w cenie podstawowych opony w/w producentów masz już oponę z osłoną boczną(EXO) popatrz na Maxxis Ikon, Ardent Race, jak ma być coś w "solidniejszy" teren to np Ardent. Michelin Wild Grip'R też mogę polecić. A kolega Biesz766 ma mocną łydę, jak amatorsko kręci średnio 30-35km/h.
Murzynek Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Napisano 3 Sierpnia 2018 Te opony już mam wiec stosunek jakość/cena jest tu bez znaczenia. pytanie na czym jeździć, co lepsze. jak się zużyją to będę się zastanawiał co kupić innego na ten moment kupiłbym pewnie ikony
Biesz766 Napisano 3 Sierpnia 2018 Napisano 3 Sierpnia 2018 Godzinę temu, phoe napisał: A kolega Biesz766 ma mocną łydę, jak amatorsko kręci średnio 30-35km/h. Zjazd szyderco, zjazd i 30-35 km/h, szybciej się boję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.