Skocz do zawartości

[cross] Problem z doborem i dostępnością w dużym rozmiarze

sandinista

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, Jako ,że udało mi się sprzedać starego authora mam problem z zakupem nowego sprzętu. Do tej pory jeździłem na klasycznej ramie krosowej 22" (noga 82 cm wzrost 191) .Miałem też regulowany mostek dość wysoko podniesiony jednak podczas dłuższej jazdy odruchowo opierałem się nadgarstkami o chwyty. Z tabel wynika że najlepszym wyborem dla mnie jest rozmiar ok 58 -60 cm. I tutaj zaczyna się problem chciałem kupić Gianta Roam 0 ale już nie ma w całej Eu, podobnie z Scotem Sub Cross 20 zostały tylko niedobitki max XL, Romet Orkan 2017 też zniknął.

Wszyscy sprzedawcy opowiadają bajki że koniec sezonu,nowa kolekcja bla,bla. Czy rzeczywiście zostaje tylko zakup w sieci np Radon?

Wklejam geometrię Scotta czy XL nie będzie za mała? Proszę o poradę

,aha Kross odpada bo przykre doświadczenia mam

https://www.scott-sports.com/za/en/product/scott-sub-cross-20-men-s-bike?article=265470010

Napisano

Na sklepie mam już Treki na 2019 rok. Rama DualSporta zrobiona od nowa. Naprawdę świetnie wyszła im ta rama. Możesz rzucić okiem.

Napisano

Faktycznie,cena zbija z nóg, ale do rzeczy: przymierzałem w sklepie  się do krosa Scotta XL i jest słabo,ale sprzedawca podstawił mi model Aspect sprzed 2 lat w rozmiarze XXL i tu było zdecydowanie lepiej,argumentując że można wymienić opony na cieńsze i ,że to jeden z wygodniejszych górskich modeli. Z  minusów jeszcze  za szeroka kierownica dla mnie.Jeśli po zakupie  od razu mam wymieniać części to może złożyć coś po siebie, choć to finansowo niespecjalnie się kalkuluje. Wolałbym też lżejszy rower, a amortyzator się przydaje bo czasem po dolinkach jurajskich pomykam. Doradźcie coś proszę - kusi też Radon 7.0 za 700 Euro ale bez przymiarki trochę się boję kupować

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.