Biesz766 Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 Prośba / najchętniej usłyszę opinie od serwisantów / o wskazanie dobrej jakości imbusów. Właśnie zjechałem kolejny z kompletu coś za 60 zł i to przy odkręcaniu śruby trzymającej klocek hamulcowy. Ręce opadają, odkręcił i zakręcił może ze 40 śrub i już chodzi w koło. Czy jest jakiś komplet o dobrej trwardości i pasowaniu ? Byłym wdzięczny za wskazanie takiego.
kamfan Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 Fajnie jakbyś jeszcze potrafił temat zakładać w odpowiednim dziale... A co imbusów to wybierz wyższe modele Bondhusa lub Wery (oba mają dożywotnią gwarancję)
provayder Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 Również polecam Bondhusa, używam w pracy i jestem z nich naprawdę mocno zadowolony.
Biesz766 Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Napisano 2 Sierpnia 2018 Godzinę temu, kamfan napisał: Fajnie jakbyś jeszcze potrafił temat zakładać w odpowiednim dziale Tak zauważyłem po wystawieniu, a wystawiałem robiąc up z jakiegoś tematu który czytałem. Przepraszam
Gość Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 Praktycznie kazde firmowe do takich zastosowan sa az nadto wystarczajace, Bahco, Beta, Wera, Wiha, etc, etc.
Biesz766 Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Napisano 2 Sierpnia 2018 No właśnie kupiłem jakieś niby spoko ( nie mam już etui, 50-60 zł jakoś kosztowały ) a 2,5 poddał się sam i do tego wyrobił mi w śrubie gniazdo. Teraz myślę jak odkręcić i wyjąć klocek.
Gość Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 Sa dwie opcje, albo nie umiesz sie nimi poslugiwac, albo masz kiepska srube. Pisze tu o imbusach luzem w plastyk etui a nie "scyzorykach", zreszta ten temat byl wielokrotnie walkowany i tam juz chyba wszystko bylo opisane.
Biesz766 Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Napisano 2 Sierpnia 2018 Imbusy luzem. Sorry, ale poddaje się bo mnie rozbawiłeś - tak nie potrafię się posługiwać imbusem, a instrukcji nie dołączyli.
Gość Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 Kazdy imbus do 6mm kazdej firmy jestem w stanie obrobic przy dokrecaniu sruby czy nawet wieksze, tym bardziej taka drobnice jak 1.5- 2.0- 2.5. Nie musisz sie tym faktem ubawic. Ja wiem jak nimi sie poslugiwac i dawkowac sile, natomiast JA nie wiem, jak robisz to TY....
Biesz766 Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Napisano 2 Sierpnia 2018 Shotgun, Proszę Cię przestań. Nie wiedziałem, że trzeba mieć magistra do odkręcania imbusem śruby. Śruby są dziadowskie, bo miękkie na łbach ale na tyle, że jakoś się klekocą, a po X odkręcaniach jak się ma dziadowskie imbusy to nie dość, że same się niszczą to jeszcze szlifują kiepskie imbusy. Dałem się nabrać w sklepie na wysoką cenę imbusów jak je kupowałem, bo nawet ręczną piłką idzie je po pewnym czasie przeciąć dość szybko, a dobre imbusy powinny powodować ślizganie się piłki do metalu po imbusie i ledwo, ledwo wgryzanie się po kilku minutach piłowania - to tak na chłopski rozum. A najlepsze jest to, że te śrubki kosztują 10 pln I nie chcę aby to zabrzmiało brzydko, ale imbusami posługiwałem się pewnie gdy Ty opanowałeś widelec. Myślę, że możemy zakończyć tą imprezę.
Gość Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 Biesz, w takim razie musisz byc grybo po 70ce......, amen. Masz na szybko, bo mi sie szukac nie chce. Zawodowo imbusami i innymi narzedziami bawie sie juz syto powyzej cwierc wieku- tak, koncze rozmowe.
Pietern Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 Teraz, shotgun napisał: Ja wiem jak nimi sie poslugiwac i dawkowac sile Zgadzam się, nie ma narzędzia, którego by nie dało się zniszczyć. Stąd te ciągle nowe wątki z pytaniami o niezniszczalne.. Mój komplet imbusów z Lidla, za 19 zeta, żyje już drugi rok. A trochę tego używam bo sobie wszystko przy rowerze robię sam.
Biesz766 Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Napisano 2 Sierpnia 2018 Dzięki, ale koledzy wyżej już podali markę i jutro przyjadą. Z ciekawości chętnie zobaczę instrukcje specjalisty jak posługiwać się imbusem, bo dałeś mi zagadkę, a nóż coś źle robię, choć nie bardzo wiem co można zrobić nie tak przy obsłudze tego narzędzia. Pietern sorry, ale nie wmówisz mi, że poprzez nieumiejętne odkręcanie i zakręcanie sworznia blokującego klocki hamulców jakieś 20 razy ( 5 różnych kompletów na p+t testowałem ) + kilka razy jakieś śrubki w modelu RC zniszczyłem imbusa i te sworznie. Zresztą odkręcę jutro ten sworzeń i zobaczę jaką ma twardość, bo, że imbus kiepski to już wiem po fakcie. Temat do zamknięcia. Dzięki
Gość Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 To byl chyba dluzszy watek na forum..... I nie zamierzam komentowac, negowac, itd. Kazdy robi jak lubi.
Biesz766 Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Napisano 2 Sierpnia 2018 I nie tylko ja mam ten problem, bo i Pixon też pisał:"wszystkie klucze poniżej 4 mm wyrobiły się przy jednym, dwóch odkręcaniach. " P.S. Czekam na tą instrukcję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.