Skocz do zawartości

[błotniki] Pełne do 29 MTB Cube, 23 cale

TomaszU84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam Attentiona SL w rozmiarze 23'. maszyna służy mi min do wożenia córki do żłobka, potrzebuje błotników, które całkowicie osłonią mnie przed deszczem (zwłaszcza newralgiczny punkt dolnych nóg + butów (SKS PRO XL nie dają rady). Szybki demontaż byłby mile widziany ale ten punkt mocno zależy od ceny :)

Nie posiadam, w commuterze mam wersję 53 mm. Tym rowerem jeżdżę od kwietnia więc trudno mi się wypowiadać, błotniki spisują się dobrze (opona 35 mm). Więcej problemów mam jak mnie zalewa od góry w czasie ulew :D

• 4 tygodnie później...

Błotniki u mnie zawitały i... mam kilka pytań. Po pierwsze, masz hamulce hydrauliczne? Z tyłem nie mam problemu, z przodu nie wiem jak je zamocować. Pytanie numer 2, z przodu nie mam miejsca w widelcu żeby przytwierdzić błotnik, też miałeś podobny problem? Po 3, już widze, że przedni błotnik jest zbyt krotki, zastanawiam się nad przełożeniem przodu na tył, próbowałeś może? Po około 2h walki z zamocowaniem i córką na dziś rezygnuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...