TomaszU84 Napisano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Witam. Posiadam Attentiona SL w rozmiarze 23'. maszyna służy mi min do wożenia córki do żłobka, potrzebuje błotników, które całkowicie osłonią mnie przed deszczem (zwłaszcza newralgiczny punkt dolnych nóg + butów (SKS PRO XL nie dają rady). Szybki demontaż byłby mile widziany ale ten punkt mocno zależy od ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 SKS Bluemels 65 mm. Nie wiem, co masz na myśli mówiąc o szybkim demontażu, błotniki albo są pełne i dobrze chronią, albo są szybko demontowalne. Wszystkie pełne błotniki są mocowane na śruby itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszU84 Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Oho, jesteśmy blisko Posiadasz takowe? Jak jest z zamocowaniem ich na 29, na spokojnie? Jak jest z butami, spodniami do kolan? Super typ, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Nie posiadam, w commuterze mam wersję 53 mm. Tym rowerem jeżdżę od kwietnia więc trudno mi się wypowiadać, błotniki spisują się dobrze (opona 35 mm). Więcej problemów mam jak mnie zalewa od góry w czasie ulew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszU84 Napisano 30 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 Błotniki u mnie zawitały i... mam kilka pytań. Po pierwsze, masz hamulce hydrauliczne? Z tyłem nie mam problemu, z przodu nie wiem jak je zamocować. Pytanie numer 2, z przodu nie mam miejsca w widelcu żeby przytwierdzić błotnik, też miałeś podobny problem? Po 3, już widze, że przedni błotnik jest zbyt krotki, zastanawiam się nad przełożeniem przodu na tył, próbowałeś może? Po około 2h walki z zamocowaniem i córką na dziś rezygnuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 No bez druciarstwa się nie obejdzie. Można na trytytkach przymocować. Można dorobić mocowanie pod srubę hamulca, mały kątownik na przykład. Ewentualnie opaski zaciskowe z marketów budowlanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszU84 Napisano 31 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Mogę prosić o jakieś zdjęcia Twoich rozwiązań? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Na trytytkach to masz w zdjęcie powyżej. Kątownik pod śrubę coś takiego, tylko żeby tam wchodziła sztuba od hamulca (rozwiercić i obciąć niepotrzebną długość). Opaski (1, 2) o średnicy odpowiedniej do goleni amoru. Oczywiście trzeba będzie skrócić pręty mocowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.