Rider_xco Napisano 1 Sierpnia 2018 Napisano 1 Sierpnia 2018 Witam! Mam pewien problem w mojej rocznej piaście Bontrager Disc, słychać strzelanie, jest ono nierównomierne, pojawia się zwłaszcza przy mocnym przyciskaniu, np. na podjazdach Wygląda to tak, że strzeli kilka razy, albo tylko raz, potem przez pewien czas jest spokój, czasami strzela non stop, a czasem w ogóle. Jeszcze jedno, w piaście podczas obrotu przez pewien czas coś "chrupało", jakby łożyska lecz po kilku dniach zamieniło się w bardzo głośne strzelanie wydobywające się z piasty i pojawił się lekki luz na kole. (szprych są podociągane, koło ma widoczne opory) Pozdrawiam!
dorota57 Napisano 1 Sierpnia 2018 Napisano 1 Sierpnia 2018 Rozkręcić i sprawdzić co się stało. U mnie strzelało i się okazało że w trzech miejscach przy nyplach popękała obręcz.
Imar Napisano 1 Sierpnia 2018 Napisano 1 Sierpnia 2018 11 minut temu, Rider_xco napisał: Witam! Mam pewien problem w mojej rocznej piaście Bontrager Disc, słychać strzelanie, jest ono nierównomierne, pojawia się zwłaszcza przy mocnym przyciskaniu, np. na podjazdach Wygląda to tak, że strzeli kilka razy, albo tylko raz, potem przez pewien czas jest spokój, czasami strzela non stop, a czasem w ogóle. Jeszcze jedno, w piaście podczas obrotu przez pewien czas coś "chrupało", jakby łożyska lecz po kilku dniach zamieniło się w bardzo głośne strzelanie wydobywające się z piasty i pojawił się lekki luz na kole. (szprych są podociągane, koło ma widoczne opory) Pozdrawiam! Odpowiedziałeś sobie sam na pytanie. Piasta jest nie sprawna, nadaję się do serwisu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.