isyro Napisano 31 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 (edytowane) Wydaje mi się, że z moim Reconem jest coś nie tak - jakby jakaś wewnętrzna część była luźna. Ostatnio oddałem go do miejscowego serwisu na mały przegląd i niby wszystko jest w porządku (podobno mają dobrą opinię w mojej miejscowości). Coś w nim stuka i nie są to klocki hamulcowe - dźwięk dochodzi z prawej lagi (z tłumikiem) na wysokości loga Rock Shox. Przy popychaniu można też wyczuć lekki luz między prawą golenią i uszczelką. Przy spuszczeniu z wysokości słychać jakby coś się trzęsło. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Dodam, że rebound i blokada kompresji działają, śruby dolne są dokręcone, nie ma luzu na sterach. Filmiki poglądowe: Spoiler Spoiler Edytowane 31 Lipca 2018 przez isyro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bardok206 Napisano 31 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 Wysyłałem w zeszłym sezonie recona po zakupie na pełny serwis. Trochę stukał. Problem był z obojnikiem podtrzymującym komorę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 No to masz luz na ślizgach. Przy ruchach przód/ tył z zablokowanym hamulcem słychać stukanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isyro Napisano 1 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Tak, dźwięk jest bardzo podobny, ale cichszy. Zastanawiam się czy oddać go gdzieś na pełny serwis, czy zgłosić na gwarancję i w trakcie sezonu stracić rower na ~2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 No to ja bym obstawiał ślizgi. Ciężko powiedzieć, ja dobrych opinii o autoryzowanym serwisie RS na Polske nie słyszałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 39 minut temu, isyro napisał: i w trakcie sezonu stracić rower na ~2 tygodnie No muszę Cię zmartwić, jak oddasz na gwarancji i pójdzie do serwisu producenta to na odpowiedź mają 30 dni. Jak już to w ramach rękojmi na wadę ukrytą - wtedy mniej przewlekle z reguły dokonują napraw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Poczekaj więc do końca sezonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isyro Napisano 14 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Dziś amortyzator wrócił od Spidersuspensions, gdzie wymienili wszystkie części jednorazowe + zestaw naprawczy uszczelniaczy. Objawy luźnej części zniknęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi