isyro Napisano 31 Lipca 2018 Napisano 31 Lipca 2018 (edytowane) Wydaje mi się, że z moim Reconem jest coś nie tak - jakby jakaś wewnętrzna część była luźna. Ostatnio oddałem go do miejscowego serwisu na mały przegląd i niby wszystko jest w porządku (podobno mają dobrą opinię w mojej miejscowości). Coś w nim stuka i nie są to klocki hamulcowe - dźwięk dochodzi z prawej lagi (z tłumikiem) na wysokości loga Rock Shox. Przy popychaniu można też wyczuć lekki luz między prawą golenią i uszczelką. Przy spuszczeniu z wysokości słychać jakby coś się trzęsło. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Dodam, że rebound i blokada kompresji działają, śruby dolne są dokręcone, nie ma luzu na sterach. Filmiki poglądowe: Spoiler Spoiler Edytowane 31 Lipca 2018 przez isyro Cytuj
bardok206 Napisano 31 Lipca 2018 Napisano 31 Lipca 2018 Wysyłałem w zeszłym sezonie recona po zakupie na pełny serwis. Trochę stukał. Problem był z obojnikiem podtrzymującym komorę. 1 Cytuj
Gość Napisano 1 Sierpnia 2018 Napisano 1 Sierpnia 2018 No to masz luz na ślizgach. Przy ruchach przód/ tył z zablokowanym hamulcem słychać stukanie? Cytuj
isyro Napisano 1 Sierpnia 2018 Autor Napisano 1 Sierpnia 2018 Tak, dźwięk jest bardzo podobny, ale cichszy. Zastanawiam się czy oddać go gdzieś na pełny serwis, czy zgłosić na gwarancję i w trakcie sezonu stracić rower na ~2 tygodnie Cytuj
Gość Napisano 1 Sierpnia 2018 Napisano 1 Sierpnia 2018 No to ja bym obstawiał ślizgi. Ciężko powiedzieć, ja dobrych opinii o autoryzowanym serwisie RS na Polske nie słyszałem... Cytuj
Biesz766 Napisano 1 Sierpnia 2018 Napisano 1 Sierpnia 2018 39 minut temu, isyro napisał: i w trakcie sezonu stracić rower na ~2 tygodnie No muszę Cię zmartwić, jak oddasz na gwarancji i pójdzie do serwisu producenta to na odpowiedź mają 30 dni. Jak już to w ramach rękojmi na wadę ukrytą - wtedy mniej przewlekle z reguły dokonują napraw. 1 Cytuj
isyro Napisano 14 Sierpnia 2018 Autor Napisano 14 Sierpnia 2018 Dziś amortyzator wrócił od Spidersuspensions, gdzie wymienili wszystkie części jednorazowe + zestaw naprawczy uszczelniaczy. Objawy luźnej części zniknęły Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi