FigoiFago Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Cześć, poszukuję bagażnika pod sakwy Ortlieb. Rower to Unibike Zethos w związku z tym bagażnik powinien być z adapterem pod tarcze. Możecie polecić dobry, ale nie za drogi bagażnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Ortlieby mają takie możliwości regulacyjne, że trudno znaleźć bagażnik, który by nie podszedł. Jeśli od razu z adapterami pod tarcze to znam tylko IBERA RA5 lub Topeak Tourist Disc. Topeak miał kiedyć incydent z pękającymi bagażnikami, więc raczaj bym go nie brał pod uwagę. Ibera jest fajny ale poprzez swą konstrukjcę ( regulacja) nie oferuje dużej ładowności - 25 kg. Osobiście jednak wolał bym kupić bagażnik Crosso. Adapter to zwykła tulejka, można samemu sobie dorobić lub skombinować coś z z Obi lub Castoramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Miałem tego Topeaka Tourist Disc i tak jak wyżej pękł mi na dole. Także nie polecam, Crosso wyglądam przy nim solidniej bo teraz takowy kupiłem. Jeszcze lepiej może od razu sobie kupić osłonki na bagażnik bo się strasznie rurki wycierają w każdym aluminiowym czy Topeak, czy Crosso , albo Tubus Logo , z tych co mam obecnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.