Mod Team KrissDeValnor Napisano 30 Lipca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Nie żebym się czepiał, ale nie przeszkadzają Ci te białe pasy w Cube ( wygląda to trochę jak dzieło niesfornego pana Józka, któremu omsknęła się ręka przy malowaniu płotu ) ? Masz zamiar je przemalować na czarno ? Ja Cię nigdzie nie wyślę - w przeciwieństwie do Twojej żony Decyzję musisz podjąć sam. PS Coś mi się wydaje, że żona mogła się trochę obawiać nagłego podniesienia budżetu przeznaczonego na rower - no, chyba że jest taka dobra i po prostu troszczy się o to, żeby Ci się przy tym zakupie makówka zbytnio nie przegrzała ( ewentualnie jedno i drugie razem wzięte ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tessio Napisano 30 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Teraz, KrissDeValnor napisał: Masz zamiar je przemalować na czarno ? Zaczynam się Ciebie bać Tak, trochę denerwują mi te białe paski i albo je pomaluje albo czymś okleję Co do żony i jej decyzji, to bierz to z przymrużeniem oka, po prostu pokazałem jej 4 opcje, wytłumaczyłem co w którym mi nie pasuje i wybrała... Radona, ale powiedziałem jej, że przeszkadzają mi te linki na zewnątrz (jej akurat nie), więc stwierdziła Cube. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 12 minut temu, tessio napisał: wybrała... Radona Wie, co dobre Te linki są aż tak ważne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tessio Napisano 30 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Dla działania roweru nie, dla mojego samopoczucia niestety tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 30 Lipca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 No to nie wiem, jak jeszcze można Ci pomóc - może rzut monetą ? O czarodziejskiej kuli nie wspominam, chociaż sam bym chętnie się paru rzeczy dowiedział Jak linka nie uwiera w strategicznych punktach, to nie ma co na nią zwracać uwagi - przyznaję jednak, że ja też zwracam na nie uwagę i jestem zwolennikiem wizualnie czystej formy, ale tym razem jakoś to pominąłem ( może dlatego, że rower nie dla mnie - żarcik oczywiście ). PS Oczy mrużę cały czas, ale to pewnie przez to słońce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Znam ten ból A z jakiego powodu odrzuciłeś Canyon'a? Tak pytam bo ten Cube wizualnie chyba najsłabiej wypada z tej trójki, aczkolwiek to moje subiektywne zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tessio Napisano 30 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Oglądałem dzisiaj tego Cube`a i chociaż ideałem jest cały czarny rower, to te białe elementy na żywo tak bardzo mi nie przeszkadzały. W Canyonie pasuje mi wszystko poza bólem, że dostaję Tiagre za 300 zł więcej niż 105 u Cube`a. Klasę niższy osprzęt rekompensują z kolei koła i niższa waga roweru. 105 nie jest mi potrzebna, ale mogę kupić koła Mavica za 700 zł i rowery wychodzą tak: Canyon 4300 zł, Tiagra i aksiumy, niższa waga. Cube 4000 + 700 zł (aksiumy), 105, waga też pewnie trochę spadnie dzięki kołom, a te fabryczne mogę za parę groszy sprzedać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 To chyba nie pozostaje Ci nic innego, jak jeszcze wpaść dla świętego spokoju do Deca i upewnić się, że ten Cube to faktycznie najlepsza opcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tessio Napisano 30 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Zapomniałem, Canyon ma górną linkę na zewnątrz, to jeszcze gorzej niż dolna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 31 Lipca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 Tu fajny sprzęt, ale raczej za duży : https://www.forumrowerowe.org/topic/230570-rower-stevens-aspin-2016/?tab=comments#comment-2096307 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tessio Napisano 31 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 Widziałem go chyba na Allegro, bardzo fajny, ale na pewno za duży i korba nie na mojo słabo nogę w terenie jakim jeżdżę. Poza tym Cube ma być u mnie w czwartek i w sobotę mam zamiar ruszyć nim na pierwszy etap TdP do Lanckorony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goTomek Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 @tessio Gratuluje wyboru, ja ujeżdżam starszy (i niższy) model Attain Race z 2016 https://2016.cube.pl/rowery_2016/road-race/attain/cube-attain-race-black-n-white-2016/ i jestem bardzo zadowolony. A SL dwa lata temu był IMO ładniejszy, z drobnymi czerwonymi wstawkami co prawda, ale przeciez wiadomo że czerwony jest szybszy no i miał Aksiumy w standardzie https://2016.cube.pl/rowery_2016/road-race/attain/cube-attain-sl-black-n-flashred-2016/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 W dniu 30.07.2018 o 21:48, tessio napisał: W Canyonie pasuje mi wszystko poza bólem, że dostaję Tiagre za 300 zł więcej niż 105 u Cube`a Mam tego Canyona na Tiagrze.Na pierwszy rzut oka zakup bez sensu bo za 3,5 k kupiłbym sculturę na 105 z widelcem full carbon .Albo Focusa na 105 za 3,3 k.Ale dla mnie ważna jest geometria i pod tym względem trafiłem w dziesiątkę.Uważam,że kierowanie się tylko ceną to nienajlepszy pomysł.Co z tego,że mam fajny rower jeśli po 2 godzinach jazdy mam ochotę wrzucić go w przepaść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tessio Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Dlaczego tak miałoby być, może geometria będzie mi pasowała jak żadna inna, dopóki nie przejadę kilkuset kilometrów nie będę tego wiedział. Jest opcja, że do rowu chciałbym wyrzucić po kilku jazdach Canyona Poprzedni rower też kupiłem przez internet, bez żadnych wielkich pomiarów, analiz i tym podobnych. Jeździ mi się na nim super. Teraz pożyczyłem od kolegi rower z inną geometrią niż mojego roweru, wsiadłem, przejechałem 100 km, nic mnie nie boli, jeździ mi się wygodnie. Chyba nie dla mnie fittingi, analizy i zmiany wysokości o 3 mm, każdy rower mi pasuje @goTomek, dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sthEn Napisano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Jak czarny mat poszukiwany, to tylko Ribble R872 https://www.ribblecycles.co.uk/ribble-r872-black-edition/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tessio Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Przepiękny, ale jednak sporo ponad zakładany budżet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dessiner Napisano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Panowie sory że się podepnę ale mam okazję kupić Scotta Speedstera 10 z 2018r za 3,1k jest to oferta warta przemyślenia w przypadku poszukiwania szosy do ok 3,5k zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tessio Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Piszesz dokładnie o takim rowerze: http://sklep.rowery.com.pl/glowna/995-rower-scott-speedster-10-2018.html ? To jest nowy rower? Jeśli tak, w co wątpię, to za 3100 brałbym w ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dessiner Napisano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Dokładnie ten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tessio Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 No to jak nowy to bierz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argi Napisano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 W dniu 1.08.2018 o 17:09, goTomek napisał: A SL dwa lata temu był IMO ładniejszy, z drobnymi czerwonymi wstawkami co prawda, ale przeciez wiadomo że czerwony jest szybszy no i miał Aksiumy w standardzie https://2016.cube.pl/rowery_2016/road-race/attain/cube-attain-sl-black-n-flashred-2016/ A tutaj prawie "bliźniak" http://www.unibike.pl/athlon.html Nawet wymiary rur i główki ramy zgadzają się co do mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Pewnie kupujæ ramy od Cube albo ten sam chińczyk spawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tessio Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Pierwsza jazda, jest elegancko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tessio Napisano 5 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 I po szybkim tuningu jest w zasadzie to co chciałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 Nie mów, że pryskałeś farbą z puchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.