FVO Napisano 29 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Mam problem z jedną śrubą w moim gripie tzn. podczas odkręcania 2 poszła gładko, natomiast 1 główna, która jest mocniej przykręcona ma wyrobione gniazdo. I teraz pytanie jak to odkręcić? Muszę go zdjąć żeby wysunąć klamkę i manetkę przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 29 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Jeżeli masz odpowiedniego torxa, to spróbuj nim. Ewentualnie płaski śrubokręt dobrany tak, żeby udało się go wbić w gniazdo "po przekątnej". Jakaś cienka gumka na inbus i tak wepchnąć w gniazdo. W ostateczności rozwiercanie. Widziałem tez u Alibaby takie specjalne patenty (wyglądały jak narzynki do gwintowania) do odkręcania objechanych śrub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FVO Napisano 29 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 W sumie to dzięki za odpowiedź, ale jednak rozwiązałem problem w prostszy sposób za pomocą rękawic do airsofta, których nie używam. Śruba która jest na 2 obejmie jest poluzowana i w ten sposób za pomocą odrobiny siły mogę ściągnąć gripa, więc dzięki i tak za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.