Biesz766 Napisano 4 Sierpnia 2018 Autor Napisano 4 Sierpnia 2018 Pierwsza lepsza grupa, forum o dropshoppingu. Sam sprzedawałem swego czasu Kingstony ram ddr III i karty sdhc klientom na amazonie a leciały z azji bezpośrednio ( identyko jak ten koleś z allegro - zbiera zamówienie, klient mu zapłaci on dla niego zamawia w wiggle ) A na ebay są często towary z amazon prime, bo amazon z kolei ma dobry program dropshoppingowy dla swoich sprzedawców i Ci lecą z towarem właśnie tam.
Mod Team durnykot Napisano 4 Sierpnia 2018 Mod Team Napisano 4 Sierpnia 2018 Więc należy uściślić ,że jest to sprzedaż za pośrednictwem Amazon ,a nie przez Amazon ( Amazon nie jest sprzedawcą ). Taka dygresja w Off Topie.
Biesz766 Napisano 4 Sierpnia 2018 Autor Napisano 4 Sierpnia 2018 Często amazon jest sprzedawcą dla klienta końcowego ponieważ: 1. Klient otrzymujący paczkę ma jako nadawcę amazona ( mimo, że Ty dostajesz etykietę i Ty ją jako sprzedawca naklejasz lub druga wersja magazynowanie towaru Twojego w magazynach Amazonu i stamtąd Twój towar leci w pudłach i z etykietami amazonu ) 2. Reklamacje załatwia z amazonem 3. Nawet gdy pisze do Ciebie to myśli, że kontaktuje się z amazonem ( wewnętrzny system komunikacji nie ujawnia z kim pisze, a on widzi "suport amazon" lub podobne ). Także nie wiem po co się czepiasz.
Mod Team durnykot Napisano 4 Sierpnia 2018 Mod Team Napisano 4 Sierpnia 2018 24 minuty temu, Biesz766 napisał: Klient otrzymujący paczkę ma jako nadawcę amazona ( mimo, że Ty dostajesz etykietę i Ty ją jako sprzedawca naklejasz lub druga wersja magazynowanie towaru Twojego w magazynach Amazonu i stamtąd Twój towar leci w pudłach i z etykietami amazonu ) Dobra, trochę offtopu. Kupując coś na Amazon i otrzymując paczkę bezpośrednio z Amazona może oznaczać ,że: - sprzedawcą jest Amazon ( kupił towar, ma go w swoich magazynach i go wysyła ) - sprzedawcą jest inna firma ,a Amazon udostępnia sprzedawcy platformę i usługi logistyczne ( magazynowanie, pakowanie i wysyłanie ). Ta opcja jest opisana jako Amazon FBA https://services.amazon.com/fulfillment-by-amazon/benefits.html
Biesz766 Napisano 4 Sierpnia 2018 Autor Napisano 4 Sierpnia 2018 Ale po co mi to piszesz ? Ja to wiem, ale mnie to nie interesuje już, skończyłem z Amazonem jesienią 2016 roku a czytającym ten wątek na nic ta wiedza. Jak chcesz sobie popisać o amazonie ( oraz o tym jak wykańcza swoich sprzedawców blokując im środki nawet na 180 dni pod pretekstem " bo tak i gówno nam zrobisz bo nie stać Cię na walkę sądową z nami ") to Zapraszam na PW, bez sensu ten offtop. P.S. Jest jeszcze trzecia opcja: - Janusz biznesu za pomocą platformy Amazon sprzedaje, jednak nie korzysta z ich magazynu, tylko wysyła z domu, magazynu lub sklepu. Wtedy ma obowiązek do paczki dołączyć papier podesłany mu w email przez Amazon ( są w niej "amazonowe" info - nie pamiętam jakie już ).
Mod Team durnykot Napisano 4 Sierpnia 2018 Mod Team Napisano 4 Sierpnia 2018 16 minut temu, Biesz766 napisał: Ale po co mi to piszesz ? Wpis nie jest bezpośrednio skierowany do Ciebie ,ale jest poniekąd rozwinięciem Twojego wcześniejszego postu. Mnie Amazon bardziej interesuje pod kątem rozwiązań logistycznych i systemowych , a nie z punktu widzenia współpracy. 17 minut temu, Biesz766 napisał: Jak chcesz sobie popisać o amazonie Nie chcę.
Biesz766 Napisano 4 Sierpnia 2018 Autor Napisano 4 Sierpnia 2018 Teraz, durnykot napisał: Mnie Amazon bardziej interesuje pod kątem rozwiązań logistycznych i systemowych , a nie z punktu widzenia współpracy. Fakt, jest bardzo dobrze wszystko tam przemyślane i rozwiązane. Zresztą trudno się dziwić, bo mają olbrzymi budżet do dyspozycji a to nie ogranicza przy realizacji wytycznych jakie ktoś zarządzający ustala.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.