madmx Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Witam. Zastanawiam się czy jest jakiś fotelik dla dziecka na rower szosowy. Wiem że są przyczepki ale to jak by nie patrzeć większy wydatek. Mam dziecko w wieku około 2 lat chciał bym go nie raz zabrać kawałek się przejechać nie na jakieś podróże ale tak z 5km z 10 tak na luzie powoli. Nie mam innego roweru oprócz tej szosy. Mam do niej bagażnik jak by co. Oryginalnie są tam otwory na właśnie taki bagaznik. Nigdy nie interesowałem się takimi fotelami stąd moje pytanie. Co kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry6 Napisano 28 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) Jeśli nie masz prowadzenia linek przedniej przerzutki górną rurą to spasują Ci foteliki montowane na rurę podsiodłową. Mocowanie fotelików na bagażnik w większym stopniu przenosi drgania z drogi niż w tych montowanych na podsiodłówce. Edytowane 28 Lipca 2018 przez Jerry6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmx Napisano 28 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Mam tribana 500 Na rurze podsiodłowej nie ma linki. Linki idą mi pod ramą, jedynie ta jedna od hamulca idzie tak jak na foto. Czy to jest taki typ fotelika o którym piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 28 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Tak. Hamax, Polisport, Thule w zależności od budżetu. Dobrym pomyslem jest opcja odchylenia fotelika do tylu do spania. Zresztą Hamaxu i Polisportu nie przeszkadza linka na podsiodlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry6 Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Tak dokładnie taki. Czasami przeszkadza. Ja tak miałem w Nordkapie. Nie szło zamontować fotelika Polisportu. Linka była prowadzona w taki sposób, że zawsze była ściskana przez zacisk fotelika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmx Napisano 30 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Dziękuję wszystkim za pomoc. Dopytam jeszcze w Decathlonie czy można taki fotelik bez problemu zapiąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi