Nemooq Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Cześć! Jestem już po wyborze roweru, wiem jaki i gdzie, tylko mam jeden problem, nie wiem jaki rozmiar. Mam 185 cm wzrostu i ok. 90 cm długości nogi i w sumie wychodzi że L-XL i nie wiem który wybrać, ponieważ na L jestem prawie za duży, a na XL prawie za duży. Jeszcze jest problem że mam 15 lat i na pewno jeszcze urosnę. Nie chce mieć tego roweru na miesiąc, szczególnie że teraz bardzo szybko rosnę. Rower który wybrałem to Trek Roscoe 7 tu daje link https://www.drerowery.pl/pl/p/ROSCOE-7-2018/10013 .Proszę pomóżcie, z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi! <3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Jak staniesz nad ramą to sprawdź ile niesiesz przednie koło. Dla mtb z zacięciem ścieżkowca to 10cm musi być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Ciężka sprawa. Generalnie wiele osób które wybiera w Treku miedzy dwoma rozmiarami bierze większy - bo ramy nie są duże. Jeśli dalej rośniesz nawet bym się nie zastanawiał i brał rozmiar większy. Tylko pamiętaj że Trek zaczął już wyprzedaż rocznika i bez rabatu 20% od ceny katalogowej pewnie bym Roscoe nie kupił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Jak planujesz jeździć agresywnie to lepiej wziąć mniejszy i go dopasować do potrzeb, niż za duży i nie móc z tym nic zrobić. W tej kwestii trudno będzie pomóc bo może się okazać, że za dwa lata możesz mieć 189 cm wzrostu jak i 210 cm. Sam też mam 185 cm i śmigam na ramie XL, kole 27,5 i rurze podsiodłowej 21". Dodam, że nic by się nie stało gdyby to był rozmiar mniejszy. Też spokojnie bym go sobie dopasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemooq Napisano 27 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 5 minut temu, MikeSkywalker napisał: Ciężka sprawa. Generalnie wiele osób które wybiera w Treku miedzy dwoma rozmiarami bierze większy - bo ramy nie są duże. Jeśli dalej rośniesz nawet bym się nie zastanawiał i brał rozmiar większy. Tylko pamiętaj że Trek zaczął już wyprzedaż rocznika i bez rabatu 20% od ceny katalogowej pewnie bym Roscoe nie kupił. mike gdzie można znalezc przeceny te 20% bo na stronie treka przecene mają tylko 7 rowerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 U pierwszego lepszego lokalnego dystrybutora. Jeśli rower mają na stanie to chcą się go pozbyć i cena jest lepsza. Kwestia tego czy jeszcze jest w konkretnym rozmiarze, bo z tym o tej porze bywa różnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Trzeba domagać się rabatu. Domyślnie jeśli jest to symboliczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.