Skocz do zawartości

[Obręcze] MTB 29 Mocne

Twiczu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, mam taki problem. Rok temu kupiłem rower marki Merida, model Big Nine 20-md. Otóż rower po roku miał problem ze się koła zaczęły krzywić i to nie są rozcentrowane koła, myśle ze problemem jest moja waga 95-100kg. Polecicie mi jakieś dobre obręcze mocne na MTB 29 opony mam 29x2.2 ale chce założyć jakieś na 50% na szose i 50% na teren. Mozecie polecić mi tez jakieś dobre oponki, ale głównie chodzi mi o obręcze jakieś mocne żeby były. Z góry dzieki i pozdrawiam :)

Napisano

Dt swiss 533d to wszystko czego potrzebujesz - obrecze o wytrzymalosci enduro. Mam taka na tyle. Poszukja ich na forum i w necie a zobaczysz opinie o nich. Nadaja sie idealnie dla ciezszych osob, ktore chca miec prosciutkie kolka.

• Mod Team
Napisano
1 godzinę temu, Dokumosa napisał:

533d są bardzo mocne

Potwierdzam, polecam.

Nie do zajechania. Wewnątrz 22mm więc opona 2,3" to rozsądny max. Waga rowerzysty max. 130kg.

Po przesiadce z Bontrgerów zapomniałem co to problem z kołami. Ale jak szukasz gramów to się rozczarujesz waga 500-520g.

Napisano

E512 są 2,5mm szersze od 533d ważą ~tyle samo i są 2x droższe. W tej cenie pelecałbym lżejsze M462. 533d miała swój urok że względu na cenę, która 1-2 lata temu wynosiła 60zł. Stąd obręcz dedykowana do enduro była stosowana praktycznie wszędzie. Ale wsadzenie E512 do roweru ATB/XC to już mocno na siłę.

Napisano

Podniesli cene znienacka o 50% w pewnej chwili :D Kolega nie potrzebuje szerszych wewnetrznie obreczy bo zapewne jezdzi na detkach i 50% po szosie z duzym cisnieniem. nie kazdy startuje w maratonach lub jezdzi trail. I tak sa szersze od tych motowanych seryjnie w Meridach z niskich modeli.

Napisano

Polecacie jakieś tanie piasty do tych obręczy na szybkozamykacz 9rz kaseta i 6 śrub na tarcze 

Napisano

Nie, wole oddać do serwisu i Piast zmieniać nie będę bo nie mam hajsu czy poczekać i dopiero kupić wszystko razem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...