Skocz do zawartości

[kask] luka w piance wewnątrz kasku - Uvex Viva 2

ContadorPL

Rekomendowane odpowiedzi

Za coś przecież płacisz te 230 zł więcej. W droższych kaskach producent zadba o twoją wygodę nieco lepiej niż w podstawowych modelach. Mam teraz dosyć podstawowy model Giro Bishop i tam przesady w wygąbczeniu wnętrza nie zauważysz. :D

Przerwa w piance a  gąbki to 2 różne rzeczy.

Mam 3 kaski Uvex - stary Airtech, Stivio CC i Oversized i żaden nie ma takich dylatacji.  Na zdjęciach w necie w modelu Viva 2 też brak przerw w spoinie.

https://www.olx.pl/oferta/kask-rowerowy-uvex-viva-2-mat-l-56-62-cm-poznan-kurier-gratis-CID767-IDtgWy1.html

To jest po prostu jakiś niedbale wykonany egzemplarz, chociaż nie wiem czy to ma jakiś wpływ na codzienne użytkowanie i bezpieczeństwo. Pewnie nie.

Ze skręcaniem nie należy przesadzać bo głowa może rozboleć  :woot:

Tam nie ma przerwy w piance tylko takie zagłębienie - na zdjęciach z OLX też je widać. Mnie kiedyś uwierał kask MET i jak ściągnąłem gąbki to okazało się że 2 rzepy trzymające gąbki, były naklejone w niewłaściwych miejscach.

3 godziny temu, dfq napisał:

Przerwa w piance a  gąbki to 2 różne rzeczy.

Mam 3 kaski Uvex - stary Airtech, Stivio CC i Oversized i żaden nie ma takich dylatacji.  Na zdjęciach w necie w modelu Viva 2 też brak przerw w spoinie.

https://www.olx.pl/oferta/kask-rowerowy-uvex-viva-2-mat-l-56-62-cm-poznan-kurier-gratis-CID767-IDtgWy1.html

To jest po prostu jakiś niedbale wykonany egzemplarz, chociaż nie wiem czy to ma jakiś wpływ na codzienne użytkowanie i bezpieczeństwo. Pewnie nie.

Ze skręcaniem nie należy przesadzać bo głowa może rozboleć  :woot:

na tym ogłoszeniu z OLX jest dokładnie to samo, po prostu ten kask jest tak wykonany, dziwne bardzo.

Z tego co zrozumiałem i widzę to nie chodzi o gorsze czy lepsze rozmieszczenie gębek tylko o przerwę w piance ! Widziałem z życiu kilka kasków i żaden czegoś takiego nie miał . Moim zdaniem taka przerwa ( pękniecie ? ) może w ogóle dyskwalifikować kask . Ja bym to oddał .

Hmmm  patrzę na zdjęcie i już nie wiem , może to tylko taki nadlew , a cień sprawia wrażenie pęknięcia ? Jeśli tak to może da się delikatnie wyrównać ?

Jak cię uciska to się nawet nie zastanawiaj tylko zwracaj.

Notabene kiedy kupowałem swojego Stivo CC, również mierzyłem egzemplarz Viva 2 i   jakość wykonania nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia (niechlujnie przyklejona siatka).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...