ContadorPL Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Dzien Dobry, kupiłem pierwszy kask, ma on jednak przerwę w piance wewnątrz kasku i trochę mnie uwiera, czy tak ma być czy to jakiś dziwny model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Większość kasków ma "przerwy w piance", czyli punktowo porozmieszczane gąbki. Natomiast nie powoduje to uwierania, raczej. Może masz ten kask za mały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ContadorPL Napisano 26 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 To mój pierwszy kask w życiu więc pewnie głowa nieprzyzwyczajona, może za bardzo skręciłem bo jest regulowany. No i jest dość duży ;p Czyli gdybym kupił kask za 400 a nie za 170 to pewnie byłoby tak samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Za coś przecież płacisz te 230 zł więcej. W droższych kaskach producent zadba o twoją wygodę nieco lepiej niż w podstawowych modelach. Mam teraz dosyć podstawowy model Giro Bishop i tam przesady w wygąbczeniu wnętrza nie zauważysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Przerwa w piance a gąbki to 2 różne rzeczy. Mam 3 kaski Uvex - stary Airtech, Stivio CC i Oversized i żaden nie ma takich dylatacji. Na zdjęciach w necie w modelu Viva 2 też brak przerw w spoinie. https://www.olx.pl/oferta/kask-rowerowy-uvex-viva-2-mat-l-56-62-cm-poznan-kurier-gratis-CID767-IDtgWy1.html To jest po prostu jakiś niedbale wykonany egzemplarz, chociaż nie wiem czy to ma jakiś wpływ na codzienne użytkowanie i bezpieczeństwo. Pewnie nie. Ze skręcaniem nie należy przesadzać bo głowa może rozboleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Tam nie ma przerwy w piance tylko takie zagłębienie - na zdjęciach z OLX też je widać. Mnie kiedyś uwierał kask MET i jak ściągnąłem gąbki to okazało się że 2 rzepy trzymające gąbki, były naklejone w niewłaściwych miejscach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ContadorPL Napisano 26 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 3 godziny temu, dfq napisał: Przerwa w piance a gąbki to 2 różne rzeczy. Mam 3 kaski Uvex - stary Airtech, Stivio CC i Oversized i żaden nie ma takich dylatacji. Na zdjęciach w necie w modelu Viva 2 też brak przerw w spoinie. https://www.olx.pl/oferta/kask-rowerowy-uvex-viva-2-mat-l-56-62-cm-poznan-kurier-gratis-CID767-IDtgWy1.html To jest po prostu jakiś niedbale wykonany egzemplarz, chociaż nie wiem czy to ma jakiś wpływ na codzienne użytkowanie i bezpieczeństwo. Pewnie nie. Ze skręcaniem nie należy przesadzać bo głowa może rozboleć na tym ogłoszeniu z OLX jest dokładnie to samo, po prostu ten kask jest tak wykonany, dziwne bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Z tego co zrozumiałem i widzę to nie chodzi o gorsze czy lepsze rozmieszczenie gębek tylko o przerwę w piance ! Widziałem z życiu kilka kasków i żaden czegoś takiego nie miał . Moim zdaniem taka przerwa ( pękniecie ? ) może w ogóle dyskwalifikować kask . Ja bym to oddał . Hmmm patrzę na zdjęcie i już nie wiem , może to tylko taki nadlew , a cień sprawia wrażenie pęknięcia ? Jeśli tak to może da się delikatnie wyrównać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Złóż reklamację! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 A mnie zastanawia "czarna kreska" obok paska widoczna na zdjęciu. To jest "przetłoczenie" czy kask jest nacięty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Ta krecha to pewnie nadlewka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ContadorPL Napisano 27 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Mam xiaomi więc zdjęcie średnie ale może teraz będzie lepiej widać. Akurat tam, gdzie jest jakiś uskok na powierzchni tej pianki nie ma, jest to z przodu kasku i to miejsce uciska na skronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Lipca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 To jest feler z formy. Jak wkładka jest niżej niż ten uskok to będzie uciskać. Ja bym reklamował kask bo jak dla mnie nie nadaje się do użytkowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ContadorPL Napisano 27 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 No to dobrze, że spytałem, dzięki. Dla potomnych: model Uvex Viva 2, kupiony na centrumrowerowe.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Lipca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 60 dni na zwrot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Jak cię uciska to się nawet nie zastanawiaj tylko zwracaj. Notabene kiedy kupowałem swojego Stivo CC, również mierzyłem egzemplarz Viva 2 i jakość wykonania nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia (niechlujnie przyklejona siatka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ContadorPL Napisano 27 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Zasugerowałem się popularnością ale chyba ten wskaźnik jest manipulowany ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.