Biesz766 Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 (edytowane) No i masz, 33,71 usd kontra 22 usd ( już nie wspomnę o tym, że bez przewodów, widocznie na szybciutko szukałeś po taniości i nie pykło ). Dlatego pytałem, bo jak dla mnie 2/3 ceny to nie jest prawie tyle ( sam powoli kompletuje M7000 albo M8000 i zdziwko mnie wzięło, bo ceny w miarę znam ). Edytowane 26 Lipca 2018 przez Biesz766 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 ok, fakt przesyłka. Co i tak nie zmienia faktu że nie chciałbym mieć tych zamienników w hamulcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Nie wiem już o czym piszesz. Chcesz podać cenę tanich zacisków, co Ci nie wychodzi specjalnie. Jak nie wyjdzie to wracasz do tematu zacisków. Ale nie muszę wszystkiego rozumieć. W temacie, też nie bardzo widzę alu w rozgrzanych zaciskach, przecież to w pewnym momencie przestanie pracować bo się zaklinuje prawdopodobnie. A co do samych zacisków wolałbym w PL kupić i w razie "W" mieć gwarancję bo różnica cen nie istnieje praktycznie. Co innego np. kaseta bo tam nie ma się co zepsuć ( a nawet gdy szybciej zużyje to nie stanowi raczej niebezpieczeństwa ). Dobrego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Przecież napisałem - nie zwróciłem uwagi na koszty transportu które są różne dla tych produktów, ale to nie ważne - ważne wg. mnie jest to co od samego początku piszę - nie zaryzykowałbym takiego rozwiązania jakim jest ten zamiennik w hamulcu. wzajemnie miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Odnośnie tych chińskich tłoków to miałem przyjemność montować je w zacisku 785 (klient sobie kupił i przywiózł rower na wymianę). To jest bardzo dokładnie obrobiony kawałek alu, polerowany chemicznie i anodowany na gładko. Bardzo elegancko to chodzi w zacisku. Trzeba wymieniać od razu parkę bo te metalowe inaczej pracują (dużo płynniej niż nowy oryginał, za sprawą pewnie innych tolerancji ale nic nie cieknie do dzisiaj (~pół roku)). Najważniejsze - nie ma kontaktu metal - metal. Tłok jest wyposażony w odpowiedni "popychacz" klocka wykonany z jakiegoś tworzywa dziwnego (nie jest to typowy plastik, bardziej jak jakiś współczesny typ bakelitu czy coś w tym stylu). Tak więc jest zapewniona izolacja termiczna pomiędzy klockiem a tłokiem. W sumie pozytywne wrażenie jednak osobiście daleki jestem od stosowania tego typu rozwiązań u siebie (raczej głównie ze względu na świra w utrzymywaniu niektórych swoich rowerów w stanie oryginalnym na częściach z epoki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Za 1000zł to na pewno mocy nie braknie. MT7 mają jej chyba najwięcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Tylko MT7 to 900 zł / jeden komplet, na cały rower robi się 1800 zł ... Skąd to porównanie : Teraz, fw66 napisał: Za 1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 MT5 p+t za 700 się ogarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 850 zł znalazłem najtaniej. A rozważam własnie MT5 albo M7000. Jeśli to nie tajemnica i źródło nie tylko dla serwisantów to gdzie masz MT5 p+t za 700 zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 https://www.bike-discount.de/en/buy/magura-mt5-disc-brake-set-528592 Podobno w bike-components jeszcze taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Faktycznie 700 zł. Dzięki, nie przyszło mi do głowy szukać w tych sklepach, sądziłem, że cena bedzie up. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Dostałeś już ten link stronę wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Pisało coś tam 1000 zł i 900 zł więc nie czytałem dalej, bo na 700 zł maks. chcę zamknąć mój zakup z hamulców. Szkoda, że wyraźnie nie napisałeś kwoty i modelu, bo takie bełkoty pisane omijam i nie czytam ( szkoda czasu w większości przypadków ), a gdyby było wyraźnie MT5 za 700 zł to pewnie nie tylko ja bym zwrócił uwagę. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemogg Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Na marginesie dodam, że zacisk m7000 jeśli już to 26,13333$ https://biostern.abstore.pl/hamulce-tarcze-adaptery-brm7000-zacisk-hamulca-p-t-okl-zyw-b-rad,c65,p3205,pl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 27 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 i piechotą sobie pójdziesz odebrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 31 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 W dniu 27.07.2018 o 11:42, Dokumosa napisał: https://www.bike-discount.de/en/buy/magura-mt5-disc-brake-set-528592 Podobno w bike-components jeszcze taniej. @Dokumosa Właśnie chciałem kupić ale tu jest 1 komplet, nie p+t To już w PL taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 31 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 To jest set, czyli przód + tył. osobno masz tutaj:https://www.bike-discount.de/en/buy/magura-mt5-disc-brake-495467 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 ok, zmyliło mnie to: Scope of delivery 1 MT5 Carbotecture® Disc Brake 2 Fastening screws 1 Insertpin 1 Olive 1 Transport safety Disc brake is ready for installation, completely assembled and bleeded! bo przy SLX jest: Scope of delivery 2 Brake Lever BL-M8000 left + right 2 Brake caliper BR-M8000 2 Brake hose SM-BH90-SBM 1000mm + 1700mm long (shortable) 2 Olive 2 Insertpin 2 Brake pads J02A-Resin with Fin 4 Screw for brake caliper Disc brakes are ready for installation, completely assembled and bleeded! A niby oba w "zestawach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Zamawiałem 3x te magury i za każdym razem przychodził set p+t, bez tarcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spascmar Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Cześć. Z innej beczki. Tylko 1 pytanko. Czy jest sens? Mam Deorki 596, na metalikach. Z przodu 203mm z tylu 160 na tarczach Ashimy. Hamuje jednym palcem. Hamulce sa bardzo mocne - tyl blokuje się jak juz o nim pomyśle :-) natomiast przód podnosi bez problemu tylne koło. Ale na przód chciałbym więcej. Chodzą mi po głowie 4 tłoczki. Jestem gadżeciarzem, lubię modyfikacje. Czy jest sens takiej modyfikacji - tzn. upgrade zacisku z 2 na 4 tłoczki ZEE lub Saint? Ostatnio poruszam się dużo po mieście, jest asfalt, jest przyczepność. Lubię gwałtownie hamować z dużych prędkości 50-60km/h. Taka specyfika trasy. Sprawia mi to frajdę. Z drugiej strony 596 to juz stare hamulce i może skupić się na nowym zestawie M7000-M8000 - maja fajne klamki, wygląd itp.? Jestem aktywnym AMATOREM. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Nie no stary, jak do jazdy po mieście i asfalcie to sainty będą za słabe. Bierz hope tech 3 E4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spascmar Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Bez żartów. W terenie tez jeżdżę. W grę wchodzą spore prędkości i satysfakcja z krótkiej drogi hamowania. To ze ost. więcej czasu jestem w mieście to nie znaczy ze musze mieć m-395 :-) Pytam czysto upgrejdowo - czy jedno ogarnie drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Sam zacisk? nidyrydy, trzeba byłoby wymienić też przewód. Ale chyba trochę przesadzasz. Tarcza 203 i zacisk deore metaliczne klocki... jesteś zadowolony. To po co Ci kotwica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 No ale gadżeciarz czy druciarz? Hope są gadżeciarkie a w dodatku w 100% naprawialne. Jak chcesz fruwać przez kierownicę bierz zee (komplet). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spascmar Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Przewód ma takie znaczenie? Chodzi mi o to czy klamka br m-596 ogarnie 4 tłoczki. Jak zawsze poruszam drażniący temat :-) Hamulce deore m-596, metaliki i tarcza 203 - to nie może istnieć? I jeszcze amator :-) Co to znaczy kotwica? To chyba przy wadze piórkowej takie możliwości? :-) W 596 jest spoko modulacja tzn. da się wyczuć moment blokady kola w luźniejszym terenie. Przy bardzo dobrej przyczepności opony juz tak nie jest. Chciałbym więcej mocy na przodzie. Nie chce tez płacić od razu kilka stówek za coś co będzie hamować tak samo. Jestem zadowolony - cały czas to modyfikuje, sprawdzam testuje. No właśnie, cały komplet zee. Ja pytam o sam zacisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi