Enjama Napisano 25 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Witam Szukam roweru ze sztywnym widelcem, wolałbym crossa, ale takich nie ma. Dlatego szukam fitness z w miarę wygodną geometrią ramy. Znalazłem fajny model FOCUS ARRIBA Sora 2018 https://allegro.pl/rower-focus-arriba-sora-2018-r-45s-i7096611933.html#thumb/1 Co sądzicie o nim ? Mam go niedaleko od domu Ma sztywną korbę ze zintegrowaną osią i przerzutki sredniej klasy sora Drugi w oko wpadł mi Kross Pulso 2.0 Jeżdżę głównie po asfalcie, czasem tylko przez las ścieżką. Focus ma opony szerokosci 28mm, tylko na asfalt się nadają ? czy taka utwardzona droga polna też da radę ? okazjonalnie Który z nich jest lepszy Focus arriba sora czy Kross Pulso 2.0 Oba mają shimano sora R3000, Ewentualnie macie jakieś inne propozycje do 2.5 k ze sztywnym suportem typu hollowtech 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 25 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Ja wybierałbym FOKUSA. Hamulce hydrauliczne, co do jazdy po leśnych ścieżkach to opony mogą być za wąskie. Jeżeli chodzi o korbę 50/34 to ja w swoim rowerze wymieniłem na 46/36, nie mogłem dograć kadencji. Ja bym jeszcze potargował (jest po sezonie) lub szukał po internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enjama Napisano 25 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 No właśnie ten sam Model focusa tylko damski mają tańszy o 569 zł ! Może uda się coś utargować przy męskiej wersji. Da radę do tego focusa na te koła założyć szersze opony ? Jeszcze mam pytanie do was, bo focus ma też fajnego crossa https://allegro.pl/rower-focus-crater-lake-lite-2018-r-50m-i7246166470.html#thumb/1 Wiem, że to inny typ roweru ale crossa nie wykluczam.Czy osprzęt ma dobry ? i jak ogólnie oceniacie tą firmę Focus to rowery produkowane w niemczech ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enjama Napisano 30 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Z focusa wyszły nici, bo się skonczyły Teraz budzet to 3tys Wpadły mi w oko 1 CANNONDALE QUICK DISC 3 (tylko nie wiem jaki rozmiar ramy M czy L) 2 Specialized Sirrus Sport Alloy Disc 3 Cube SL ROAD PRO 2017 4 Trek FX3 ( na tym jechałem i pozycja super wygodna, podobno to rama crossowa... szkoda, że słaby osprzęt) Który byście wybrali z tych 1,2,3 ? Czy one też mają wygodną geometrię jak Trek ? Przypomnę, że mam 176 i 80-81 cm wysokość krocza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi