AdamXD007 Napisano 20 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Wstyd ale popsułem widelec xd Mam rockridera 340 I dokrecajac śrubke na dole widelca urwałem jej łeb, nic strasznego gdyby nie to że teraz amortyzator wysówa się do około 140mm a sprężyna jest przystosowana do 80mm. prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 20 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Dokręcałeś młotkiem, czy śruba z plasteliny? Wykręć drugą, rozbierz widelec, pozbądź się pozostałości śruby (są specjalne wykrętaki np) i dobierz nową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamXD007 Napisano 20 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Dwa słupki a Jedna sprężyna jedna śrubka I była z plasteliny nie mam jak wykręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Nie wstydzisz się zamieszczać takiego bełkotu? Za 10 lat trzeba będzie mieć specjalny tłumacz z bełkotu na zapomniany, poprawny język Polski... Rozbierz amortyzator, kawałek śruby powinien wystawać, powinno się udać wykręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 20 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Jak się nie uda wykręcić nawet brutalnymi metodami to cały ten popychacz sprężyn kosztuje ~50zł. A nowa śruba 2-3zł. Przy okazji zrób mycie i nowy smar w dolnych goleniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamXD007 Napisano 20 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Panowie , dziękuje za pomoc. Wiem wiem jestem zielony jeśli chodzi o rowery bo wystarczyło u góry odkręcić i poszarpać żeby popychacz wyleciał z którego swobodnie kombinerkami urywek śruby wykręciłem. Ale teraz wszystko działa , wymieniłem śrubkę i jest cacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.