Skocz do zawartości

[pompka] Topeak Ninja p

Manquegriot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem ciekaw, czy ktoś z Was ma pompkę Topeak Ninja P. Na papierze wydaje się to być świetne rozwiązanie - pompka prawie nic nie waży, chowana jest w sztycy roweru, pompuje z przyzwoitym ciśnieniem. Ciekawi mnie tylko czy zamocowana w sztycy roweru MTB nie puści na jakiejś dziurze i nie wpadnie do ramy. 

Może ktoś z Was ma info na ten temat i zechce się podzielić? :D

Napisano

MTB czy szosa to nie ma znaczenia bo przecież na kolarce niekiedy wstrząsy bywają wcale nie gorsze niż na MTB.  Widzę tu inny problem, zwłaszcza w rowerach 29 z szerokimi oponami...trzeba się sporo namachać co by napakować tam powietrza. 

Miałem ją w ręki kilka razy, pomysł sam w sobie jest fajny, natomiast są też minusy.  Znajomy miał ją zainstalowaną w sztycy, jeździł kilka miesięcy, złapał kapcia i zapomniał, że ma pompkę :)   wzywał "pomoc drogową" i dopiero w domu załapał, że jednak ma pompkę :)

Napisano

To wiadomo, że takie małe cuś mistrzem prędkości w pompowaniu nie jest. :D Ale szukam jednak oszczędności na wadze. Wcześniej miałem Zefala podręczną i pompowała bardzo szybko jak na swoje gabaryty. Poczytałem jeszcze o tej pompce i jednak ze względu na te niekonwencjonalne rozwiązanie uznałem, że kupie co innego. No i kupiłem pompke z Ali. xD Jak tylko dojdzie to wstawie o niej komentarz w odpowiednim poście, mam nadzieję, że da radę. 

A co do znajomego to jednak troche słaba sytuacja. :P

Dzięki za odpowiedź. 

Napisano

Marka Topeak ma raczej przemyślane konstrukcje i rzadko zalicza wpadki. Ostatnio co jej się zdarzyło to pękające bagażniki. Ale to było już dawno, od tego czasu kupiłem masę szpeju z tym brandem i jak na mój gust trzymają poziom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...