Manquegriot Napisano 19 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Jestem ciekaw, czy ktoś z Was ma pompkę Topeak Ninja P. Na papierze wydaje się to być świetne rozwiązanie - pompka prawie nic nie waży, chowana jest w sztycy roweru, pompuje z przyzwoitym ciśnieniem. Ciekawi mnie tylko czy zamocowana w sztycy roweru MTB nie puści na jakiejś dziurze i nie wpadnie do ramy. Może ktoś z Was ma info na ten temat i zechce się podzielić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 19 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 MTB czy szosa to nie ma znaczenia bo przecież na kolarce niekiedy wstrząsy bywają wcale nie gorsze niż na MTB. Widzę tu inny problem, zwłaszcza w rowerach 29 z szerokimi oponami...trzeba się sporo namachać co by napakować tam powietrza. Miałem ją w ręki kilka razy, pomysł sam w sobie jest fajny, natomiast są też minusy. Znajomy miał ją zainstalowaną w sztycy, jeździł kilka miesięcy, złapał kapcia i zapomniał, że ma pompkę wzywał "pomoc drogową" i dopiero w domu załapał, że jednak ma pompkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manquegriot Napisano 22 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 To wiadomo, że takie małe cuś mistrzem prędkości w pompowaniu nie jest. Ale szukam jednak oszczędności na wadze. Wcześniej miałem Zefala podręczną i pompowała bardzo szybko jak na swoje gabaryty. Poczytałem jeszcze o tej pompce i jednak ze względu na te niekonwencjonalne rozwiązanie uznałem, że kupie co innego. No i kupiłem pompke z Ali. xD Jak tylko dojdzie to wstawie o niej komentarz w odpowiednim poście, mam nadzieję, że da radę. A co do znajomego to jednak troche słaba sytuacja. Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 22 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 Marka Topeak ma raczej przemyślane konstrukcje i rzadko zalicza wpadki. Ostatnio co jej się zdarzyło to pękające bagażniki. Ale to było już dawno, od tego czasu kupiłem masę szpeju z tym brandem i jak na mój gust trzymają poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.