kemot1974 Napisano 18 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Cześc Wszystkim, sprawiłem sobie pierwszą szosę ( używka). Niestety, jestem laikiem w sprawie komponentów szosowych, dlatego prośba o podpowiedź zakupu kół do wartości 800 PLN. Rower to Focus Cayo Al Tiagra z 2017. Zdecydowanie wolałbym nowe, używane tylko w bardzo dobrym stanie. Przeszukałem forum i w tym budżecie są polecane Mavic Aksium , możecie potwierdzić , czy koła są warte swojej ceny, czy szukac innych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 18 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 18 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Dziękuję za filmy, dwie różne opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 21 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 W dniu 18.07.2018 o 14:05, kemot1974 napisał: Przeszukałem forum i w tym budżecie są polecane Mavic Aksium , możecie potwierdzić , czy koła są warte swojej ceny, czy szukac innych ? Aksiumy są ok.Stosunkowo ciężkie ale za to pancerne i dobrze wyglądają.Mam takie w moim rowerze.W sumie od kilku lat jeżdżę na najtańszych mavicach i nie narzekam.Oczywiście jak uszkodzisz obręcz albo wyrwiesz szprychę to klops.Naprawa nieopłacalna.W takim budżecie można też kupić Fulcrumy albo Visiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 21 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 @severian - Dziękuję za odpowiedź. A możesz jeszcze podpowiedzieć konkretny model Fulcrumów lub Visionów ? Jeżeli chodzi o szosę, to jestem totalnym laikiem. Widziałem jeszcze u Daveo komplet DT Swiss na Piastach 370 za około 800 pln, warto ? Co do jakości kół od DAVEO nie mam wątpliwości, mam 3 zestawy MTB od DAVEO i jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 22 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 Nie jeździłem na tych kołach ale są porównywalne z Mavicami.To tanie ,dobre koła na co dzień i treningi.Pomijając dobre rady to ty musisz zdecydować co ci bardziej pasuje.Komplet od Daveo pewnie będzie lżejszy i łatwiejszy w naprawie jakby co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulsen Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Alternatywą dla Aksium mogą być jeszcze Campagnolo: https://www.rosebikes.pl/campagnolo-calima-c17-wheelset-hged-2668759 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.