thepanone Napisano 17 Lipca 2018 Napisano 17 Lipca 2018 - jakoś światła bez znaczenia - pewne mocowanie - ładowanie usb - tania
dfq Napisano 17 Lipca 2018 Napisano 17 Lipca 2018 Raypal na diodach COB https://allegro.pl/mala-lampka-rowerowa-led-ladowana-usb-tylna-raypal-i6767643900.html
MikeSkywalker Napisano 17 Lipca 2018 Napisano 17 Lipca 2018 https://www.aliexpress.com/item/Portable-USB-Rechargeable-Bike-Bicycle-Tail-Rear-Safety-Warning-Light-Taillight-Lamp-Super-Bright-88-B2Cshop/32832269117.html Do dostania za ok. 2 dolary, czasem nawet taniej. Jedyny minus taki że miesiąc trzeba czekać. Działa u mnie już ze dwa lata. Z racji tego że można w różnych sklepach kupić to podrzucam zdjęcie:
Biesz766 Napisano 17 Lipca 2018 Napisano 17 Lipca 2018 He, He zamówiłem przedwczoraj przy okazji "repliki" Walle. Taniocha a ciekawy byłem czy poświeci ze 4 godziny chociaż.
seraph Napisano 18 Lipca 2018 Napisano 18 Lipca 2018 Mam bardzo podobną też z Ali. Wg mnie jej największa wada to rozładowywanie się "na raz" - jak bateria osłabnie to po prostu gaśnie bez wcześniejszego przygaśnięcia albo cokolwiek i nagle okazuje się pod domem, że nie wiadomo jak długo jechaliśmy bez światła. Jak się jeździ codziennie to trzeba ją ładować w ciemno i profilaktycznie.
thepanone Napisano 18 Lipca 2018 Autor Napisano 18 Lipca 2018 Tanio mialem na myśli 40 zł nie 2 zl z miesięcznym oczekiwaniem. 14 godzin temu, dfq napisał: Raypal na diodach COB https://allegro.pl/mala-lampka-rowerowa-led-ladowana-usb-tylna-raypal-i6767643900.html Masz ją? Pewnie trzyma się sztycy?
seraph Napisano 18 Lipca 2018 Napisano 18 Lipca 2018 10 zł, a obecnie z Chin już rzadko się cały miesiąc czeka. Lampka jest mocowana gumką do sztycy i wbrew pozorom jest to bardzo solidne, trwałe i wygodne rozwiązanie. Jak się ma więcej niż 1 rower to jest bajka.
dfq Napisano 18 Lipca 2018 Napisano 18 Lipca 2018 Mam dwie takie. Trzymają ok. Nic się nie huśta, nie trzepie. Uchwyt jest elastyczny (lekko naciągnięty), kilka trybów świecenia (wraz z migotaniem).
thepanone Napisano 18 Lipca 2018 Autor Napisano 18 Lipca 2018 w decathlonie stacjonarnym jest ekstra lampka bodaj za 45 ktora ma wszystkie cechy porzadane. Nie ma szansy by drgnęła na sztycy, jest ładowana usb, świeci jak ma świecic.
seraph Napisano 18 Lipca 2018 Napisano 18 Lipca 2018 https://www.decathlon.pl/lampka-vioo-road-500-ty-id_8326393.html Ta? 1 dioda i 3 lumeny za 50 zł to trochę mało. Wspomniany już wyżej Raypal ma 25 lumenów i jest tańszy. 25 lumenów to może nawet przesada na miasto, ale to jest jak z mocą silnika w samochodzie - lepiej mieć zapas i go nie używać niż miałoby braknąć jak potrzeba.
Biesz766 Napisano 18 Lipca 2018 Napisano 18 Lipca 2018 Na 99,9% jest błąd w opisie. Nie znam nawet pojedynczej diody która daje 3 lm, z reguły jest to przy najsłabszych od blisko 20 lm w górę.
thepanone Napisano 18 Lipca 2018 Autor Napisano 18 Lipca 2018 Teraz, seraph napisał: https://www.decathlon.pl/lampka-vioo-road-500-ty-id_8326393.html Ta? 1 dioda i 3 lumeny za 50 zł to trochę mało. Wspomniany już wyżej Raypal ma 25 lumenów i jest tańszy. 25 lumenów to może nawet przesada na miasto, ale to jest jak z mocą silnika w samochodzie - lepiej mieć zapas i go nie używać niż miałoby braknąć jak potrzeba. Tak to ta. Ja wyznaję zasadę że lampka przednia ma być kozacka i droga, a tylna ma być stabilna i tania. I tak kierowcy, rowerzyści i przechodnie przede wszystkim widzą moje światło białe z przedniej lampki odbijające się od jezdni. Ale faktycznie ta raypala ma wszystkie atrybuty lepsze od tej z lampki z decathlonu, łącznie z tym że jest wodoszczelna, dłużej świeci, krócej się ładuje.
thepanone Napisano 18 Lipca 2018 Autor Napisano 18 Lipca 2018 Tylko na żadnym zdjęciu nie widac jakie jest mocowanie, a to dal mnie kluczowe. Jeśli to jest takie jak poniżej, to tragedia, miałem. Za luźno, zmieniała położenie, za ciasno gumka wyskakiwała i lampka zgubiona. Czy to takie zapięcie ma ten Raypal z allegro z drugiego posta tego tematu?? Ta z decathlonu ma rewelacyjne zapięcie
MikeSkywalker Napisano 19 Lipca 2018 Napisano 19 Lipca 2018 I chyba tylko mocowanie Opinie użytkowników nie są zbytnio pochlebne, a 4h świecenia (deklarowane, więc realnie pewnie nieco mniej) to śmiech na sali. Zwłaszcza że wyłącza się bez ostrzeżenia.
seraph Napisano 19 Lipca 2018 Napisano 19 Lipca 2018 7 godzin temu, thepanone napisał: Jeśli to jest takie jak poniżej, to tragedia Ja mam właśnie takie mocowanie w lampce i złego słowa powiedzieć nie mogę. Na 3 rozmiarach sztyc sprawdza się wyśmienicie. Nie ma mowy o przemieszczaniu się, a co najwyżej lekko drży,. Nie wyobrażam sobie jakoś jak mogłaby wyskoczyć, bo przecież do tego potrzebny byłby chwilowy luz, ale może trafiłeś na jakiś dziwny egzemplarz. Mój brat ma właśnie tylną lampkę mocowaną ciasno do sztycy dużym o-ringiem - zupełnie takim jak Sigma do liczników daje - i w zasadzie jest nawet lepiej poza tym, że po dłuższym użytkowaniu na grubej sztycy na mniejszej średnicy będzie luz. Jak się ma 1 rower to problemu nie ma - wiadomo.
MikeSkywalker Napisano 19 Lipca 2018 Napisano 19 Lipca 2018 Ja też mam takie w Blackburnach - i nie widzę żeby były z nim jakieś problemy. A lampki nie są lekkie, bo zasilane z dwóch paluszków AA.
dfq Napisano 19 Lipca 2018 Napisano 19 Lipca 2018 Raypal ma 3 stopnie mocy świecenia więc nie ma problemu z odpowiednią jasnością. Naprawdę fajna, lekka lampka. Osobiście w moim Chiselu na przod i tył używam knog blinder mini chippy (20 i 10 lumenów, tez z diodami COB ) bo jest śliczna i malutka ale to już droższa biżuteria. Natomiast ta lampka z deca to jakiś żart.
thepanone Napisano 15 Stycznia 2019 Autor Napisano 15 Stycznia 2019 Po 6 miesiącach używania lampki Raypal, najgorszej jaką kiedykolwiek miałem, którą polecałbym tylko wrogom, a którą wszyscy tu polecali, napiszę o jej wadach: - włącznik i wyłącznik w rękawiczkach niemożliwy. mały i tandetny - wyłączanie to przytrzymanie przycisku przez 3 sekundy. jest mega wkurzające i ma się wrażenie że to trwa 3 minuty - blaszany element, na zdjęciach przyciemniony. wygląda mega tandetnie - włącznik rozwalił się po tygodniu i musiałem lampkę włączać kluczem do drzwi Nienawidziłem tej lampki.
zenekzenek Napisano 15 Stycznia 2019 Napisano 15 Stycznia 2019 Ja polecam lampkę z deca: https://www.decathlon.nl/p/led-fietslampje-met-usb-vioo-clip-500-voor-achteraan/_/R-p-X8402868?mc=8402868&c=ZWART W trybie przerywanym spokojnie na tydzień mi wystarczy (około 5 - 6h w użyciu). Poprzednia wersja miała męczący sposób mocowania teraz rozwiązano to o wiele lepiej. Ktoś wspominał o tym że wyłącza się bez ostrzeżenia ale to chyba poprzednia wersja. Tutaj po wyłączeniu lampka informuje o słabej baterii (mruga kilka razy).
Dziubek Napisano 15 Stycznia 2019 Napisano 15 Stycznia 2019 7 godzin temu, thepanone napisał: Po 6 miesiącach używania lampki Raypal, najgorszej jaką kiedykolwiek miałem, którą polecałbym tylko wrogom, a którą wszyscy tu polecali, napiszę o jej wadach: Na tym forum to raczej "wszyscy" polecają Walleygo z Chin... Tyle że nie spełnia Twoich wymagań z usb. 8 godzin temu, thepanone napisał: Nienawidziłem tej lampki. A teraz co kupiłeś ?
thepanone Napisano 16 Stycznia 2019 Autor Napisano 16 Stycznia 2019 teraz czekam na lampkę z allegro za 12 zł (z dostawą z PL) z posta nr 3
Dziubek Napisano 16 Stycznia 2019 Napisano 16 Stycznia 2019 Mam ją też, akumulator strasznie krótko trzyma. Daj znać jak u Ciebie będzie z czasem pracy na ciągłym świeceniu.
thepanone Napisano 19 Stycznia 2019 Autor Napisano 19 Stycznia 2019 W dniu 16.01.2019 o 12:22, Dziubek napisał: Mam ją też, akumulator strasznie krótko trzyma. Daj znać jak u Ciebie będzie z czasem pracy na ciągłym świeceniu. 2:45 minut . Chyba trzeba będzie kupić drugą i wozić obie, ładować na zmianę. Albo od razu kupić 10 co by starczyło na cały dzień Ale trzeba przyznać że dość szybko ładuje... bo w sumie co tu ładować
Dziubek Napisano 19 Stycznia 2019 Napisano 19 Stycznia 2019 Teraz, thepanone napisał: 2:45 minut W trybie ciągłego świecenia (tryb bez mrugania) ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.