kumas Napisano 17 Lipca 2018 Napisano 17 Lipca 2018 Poszukuje adapter z centerlock na 6 śrub. Chcę zmienić tarcze z centerlock na 6 śrub. Problem polega na tym że do piast dt gdzie gwint na piaście jest zewnętrzny. Piasty to sztywne osie. Może wykorzystać nakrętki które mamobecnie i kupić obojętnie jaki adapter?
pawel2208 Napisano 17 Lipca 2018 Napisano 17 Lipca 2018 Zapytaj w DT4you - w katalogu cały adapter za 58zł. Kross ma też takie w ofercie - https://www.kross.pl/pl/akcesoria/komponenty/adaptery/adapter-centerlock-15mm-1 W innych sklepach też kiedyś widziałem.
Janisław Napisano 8 Sierpnia 2018 Napisano 8 Sierpnia 2018 Mam gdzieś takie adaptery DT, dostałem razem z kompletem kół. Nie zamierzam porzucać CL więc mogę oddać jak potrzebne
Dokumosa Napisano 8 Sierpnia 2018 Napisano 8 Sierpnia 2018 Wykorzystać nakrętki jakie masz obecnie i kupić obojętnie jaki adapter. W każdym razie poszukaj po aledrogo/OLX bo wołanie za adapter 50-60zł to rozbój w biały dzień.
Gość Napisano 8 Sierpnia 2018 Napisano 8 Sierpnia 2018 W dniu 17.07.2018 o 10:39, kumas napisał: Problem polega na tym że do piast dt gdzie gwint na piaście jest zewnętrzny. Piasty to sztywne osie. Może wykorzystać nakrętki które mamobecnie i kupić obojętnie jaki adapter? Jak to gwint zewnętrzny. Zrób Pan zdjecie tego gwintu, bo przewżnie gwint CL w piascie jest wewnątrz.
kumas Napisano 8 Sierpnia 2018 Autor Napisano 8 Sierpnia 2018 2 godziny temu, cinol123 napisał: Jak to gwint zewnętrzny. Zrób Pan zdjecie tego gwintu, bo przewżnie gwint CL w piascie jest wewnątrz. Przeciez widac na zdjeciu. Janislaw mozesz wyslac mi foto tych adapterow i jaki koszt? na priw
abdesign Napisano 8 Sierpnia 2018 Napisano 8 Sierpnia 2018 To na zdjęciu to produkt fulcruma. Piasty dla nich robi dt? Nie wiedziałem. Co nie zmienia faktu że generalnie adaptery są po prostu grubości mocowania centerlock więc co może nie pasować?
Gość Napisano 8 Sierpnia 2018 Napisano 8 Sierpnia 2018 Pisał o gwintcie na zewnatrz... ja nie znam takich piast.
Janisław Napisano 9 Sierpnia 2018 Napisano 9 Sierpnia 2018 17 godzin temu, kumas napisał: Janislaw mozesz wyslac mi foto tych adapterow i jaki koszt? na priw Koszt przesyłki, zależy czym chcesz. Zdjęcia porobię jak to znajdę; generalnie adaptery są od kół DT Spline x1700 (piasty 350) na ośkach 15x100 przód i 12x142 tył.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.