wrzesiek Napisano 16 Lipca 2018 Napisano 16 Lipca 2018 Witam, nie mam bledego pojecia jaki rower kupić. Kwota ok 2300zł. Poszukuje roweru, który będzie szybki, lekki, dosyć wygodny i uniwersalny na tyle aby nie mieć problemu z przejechaniem kawałka drogi po szutrze czy innej trochę gorszej powierzchni np bruk. Myślałem jakiś czas temu nad szosówką ale boje się, że plecy mogą tego nie znosić za dobrze, tym bardziej, że mam teraz delikatne z nimi problemy.
Dokumosa Napisano 16 Lipca 2018 Napisano 16 Lipca 2018 Szukaj raczej roweru typu fitness. Rowery crossowe w takim przedziale cenowym są ciężkie i siermiężne i mają uginacz, który przyozdabia rower i dodaje 2kg masy (bo z działaniem nie ma nic wspólnego).
Pablo59 Napisano 16 Lipca 2018 Napisano 16 Lipca 2018 Na pierwsze przymiarki kross seto 2017 (i zostanie gotówka) lub dozbierać do marin muirwoods :)
Pablo59 Napisano 16 Lipca 2018 Napisano 16 Lipca 2018 Raczej co NIE przemawia, to aluminiowy widelec w zestawieniu ze stalowym w marinie :)
m0d Napisano 16 Lipca 2018 Napisano 16 Lipca 2018 Za to alu lżejsze. Choć trzeba by sprawdzić jaki to ma wpływ na wagę roweru jako całości i jakie są pozostałe komponenty
wrzesiek Napisano 16 Lipca 2018 Autor Napisano 16 Lipca 2018 A co sądzicie o Merida speeder 100? https://www.rowerymerida.pl/produkt1520/speeder-100-rower-merida.html Warty swojej ceny? Ten widelec jest carbonowy, wie ktoś może?
Michulo Napisano 16 Lipca 2018 Napisano 16 Lipca 2018 WIDELEC Speeder BC carbon straight disc, karbonowa rura sterowa
wrzesiek Napisano 16 Lipca 2018 Autor Napisano 16 Lipca 2018 I mówi mi to tyle co nic. Dla mnie widelec to widelec a rura sterowa to rura sterowa. Czyli nie ma karbonowego widelca?
Pablo59 Napisano 16 Lipca 2018 Napisano 16 Lipca 2018 nawet ci się przeczytać nie chce strony którą linkujesz ???
wrzesiek Napisano 16 Lipca 2018 Autor Napisano 16 Lipca 2018 Tak nie chce mi się, generalnie możecie zrobić wszystko za mnie. A za uchem mnie podrapiecie? Jak nie chcecie pomagać to nie pomagajcie, nikt was tu nie trzyma. Bo takimi komentarzami nic nie wnosicie. Nawet nie odpowiedzieliście na moje pytanie...
Pablo59 Napisano 16 Lipca 2018 Napisano 16 Lipca 2018 Po co pisać, jak z czytaniem otwartego tekstu jest problem ... Bo że ty coś tu wnosisz (lenistwo) to fakt :)
Tatanka Napisano 16 Lipca 2018 Napisano 16 Lipca 2018 Dajcie spokój . Chłopak się nie zna i tyle . Opis widelca rozwija się dopiero po najechaniu myszką , więc mógł nie zobaczyć.
wrzesiek Napisano 16 Lipca 2018 Autor Napisano 16 Lipca 2018 jak nie chcesz pomagac to nie pomagaj. Poprostu nie zauważyłem na dole strony, że wysuwa się tekst po najechaniu myszką. Za to ty wnosisz tutaj debilstwo bo to nie było ciężkie do domyślenia, że poprostu niezauważyłem...
Pablo59 Napisano 16 Lipca 2018 Napisano 16 Lipca 2018 9 minut temu, wrzesiek napisał: Tak nie chce mi się, generalnie możecie zrobić wszystko za mnie. A za uchem mnie podrapiecie? @ tatanka Po takim tekście mną rzuca - ale może jakiś nietypowy jestem ?? :) A kolega wrzesiek doigra sie chyba jak który z modów tu zajrzy - więc niech sie spieszy ...
Dijx Napisano 16 Lipca 2018 Napisano 16 Lipca 2018 Godzinę temu, Pablo59 napisał: Po co pisać, jak z czytaniem otwartego tekstu jest problem ... Bo że ty coś tu wnosisz (lenistwo) to fakt Bym się nie zgodził: 'Speeder BC carbon straight disc, karbonowa rura sterowa' "Speeder BC carbon straight disk" zdaje się być w całości nazwą modelu, zwłaszcza że Speeder BC to zdaje się nazwa linii produktowej, zaś przypisek karbonowa rura sterowa nic nie wyjaśnia; na gruncie języka polskiego, można spodziewać się widelca, który tylko rurę sterową ma karbonową (jakkolwiek nonsensowne by się to nie wydawało). Na stronie meridy w wersji en_GB jest już normalniej: "Full carbon tapered fork with disc mounts", jakby nie można było tak od razu; polski konsument jak zwykle z buta traktowany.
wrzesiek Napisano 16 Lipca 2018 Autor Napisano 16 Lipca 2018 A napisze ktoś coś o tym rowerze? Czy dobre podzespoły chociaż? Przypominam mowa o rowerze merida speeder 100
Dokumosa Napisano 16 Lipca 2018 Napisano 16 Lipca 2018 Alu rama, alu widelec, komponenty z najniższej półki.
wrzesiek Napisano 16 Lipca 2018 Autor Napisano 16 Lipca 2018 kross seto 2017 lepsze? A jakieś inne propozycje?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.