OlegPolienin Napisano 16 Lipca 2018 Napisano 16 Lipca 2018 Czy ktokolwiek z was miał okazję pojeździć trochę na Scott Sub Cross 10 i byłby chętny podzielić się opinią? Zastanawiam się nad zakupem i niepokoi mnie trochę niemal całkowity brak opinii/recenzji w sieci. Cytuj
Biesz766 Napisano 16 Lipca 2018 Napisano 16 Lipca 2018 Miałem nim krótką przejażdżkę w Axel Sport w Rzeszowie. Kusili mnie do zakupu zjeżdżając dość sporo z ceną ( coś pod 5k była cena wyjściowa ). Rama świetna ( może dlatego, że ja jestem maniakiem Scott-a ), wszystko niby ok, jedno ale: skok amortyzatora 65 mm ( albo 80 - nie pamiętam ) jak dla mnie nie do zaakceptowania bo ważę sporo i to była tragedia przy kilkuminutowej jeździe nawet. Cytuj
OlegPolienin Napisano 16 Lipca 2018 Autor Napisano 16 Lipca 2018 2 godziny temu, Biesz766 napisał: Rama świetna ( może dlatego, że ja jestem maniakiem Scott-a ), wszystko niby ok, jedno ale: skok amortyzatora 65 mm ( albo 80 - nie pamiętam ) jak dla mnie nie do zaakceptowania bo ważę sporo i to była tragedia przy kilkuminutowej jeździe nawet. Ale sam skok czy miękkość? Czy dobrze rozumiem, że tego Paragona da się doregulować/utwardzić preloadem sprężyny? Cytuj
Biesz766 Napisano 16 Lipca 2018 Napisano 16 Lipca 2018 Nie wiem czy się da, dostałem do łapy podobno utwardzonego na maks ( nie badałem, czy to bzdura, czy sprzedawca mówił prawdę ) i przy mojej wadze 96 kg pierwszy krawężnik mały zabolał dogięciem tego pseudo amortyzatora do końca. Po tym jak to zrobił zsiadłem i oddałem sprzedawcy, bo nie wyobrażam sobie żeby w tej cenie za sprzęt pchać tam takie gówno. Cytuj
DL40 Napisano 7 Maja 2021 Napisano 7 Maja 2021 Ja ważę 90kg i dla mnie ten skok amorka jest ok. To nie jest rower do skakania po krawężnikach, a jak podjeżdżam to nie na pełnej i podrzucam kierownicę...Zrobiłem na nim ok 500 km w dwa miesiące i mogę szczerze polecić. Wcześniej jeździłem na MTB Krossa i Crossie Kellys. Scott zupełnie inna klasa. Wart tej ceny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi