OlegPolienin Napisano 16 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Czy ktokolwiek z was miał okazję pojeździć trochę na Scott Sub Cross 10 i byłby chętny podzielić się opinią? Zastanawiam się nad zakupem i niepokoi mnie trochę niemal całkowity brak opinii/recenzji w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 16 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Miałem nim krótką przejażdżkę w Axel Sport w Rzeszowie. Kusili mnie do zakupu zjeżdżając dość sporo z ceną ( coś pod 5k była cena wyjściowa ). Rama świetna ( może dlatego, że ja jestem maniakiem Scott-a ), wszystko niby ok, jedno ale: skok amortyzatora 65 mm ( albo 80 - nie pamiętam ) jak dla mnie nie do zaakceptowania bo ważę sporo i to była tragedia przy kilkuminutowej jeździe nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OlegPolienin Napisano 16 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 2 godziny temu, Biesz766 napisał: Rama świetna ( może dlatego, że ja jestem maniakiem Scott-a ), wszystko niby ok, jedno ale: skok amortyzatora 65 mm ( albo 80 - nie pamiętam ) jak dla mnie nie do zaakceptowania bo ważę sporo i to była tragedia przy kilkuminutowej jeździe nawet. Ale sam skok czy miękkość? Czy dobrze rozumiem, że tego Paragona da się doregulować/utwardzić preloadem sprężyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 16 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Nie wiem czy się da, dostałem do łapy podobno utwardzonego na maks ( nie badałem, czy to bzdura, czy sprzedawca mówił prawdę ) i przy mojej wadze 96 kg pierwszy krawężnik mały zabolał dogięciem tego pseudo amortyzatora do końca. Po tym jak to zrobił zsiadłem i oddałem sprzedawcy, bo nie wyobrażam sobie żeby w tej cenie za sprzęt pchać tam takie gówno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DL40 Napisano 7 Maja 2021 Udostępnij Napisano 7 Maja 2021 Ja ważę 90kg i dla mnie ten skok amorka jest ok. To nie jest rower do skakania po krawężnikach, a jak podjeżdżam to nie na pełnej i podrzucam kierownicę...Zrobiłem na nim ok 500 km w dwa miesiące i mogę szczerze polecić. Wcześniej jeździłem na MTB Krossa i Crossie Kellys. Scott zupełnie inna klasa. Wart tej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi