Skocz do zawartości

[Lampka tylna] Topeak RedLite II czy inna?

IP68

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
22 godziny temu, IP68 napisał:

Aóżnicy między lampką za 10 PLN i 25 PLN prawdopodobnie może nie być żadnej, ale lamka za 95 PLN (wybrana z rozsądkiem), to już produkt innej klasy. To samo myślenie można przenieść kilka poziomów cenowych wyżej - przerzutka SLX kosztuje więcej od Altusa nie tylko w związku z innym napisem na korpusie.

Super, ale Ty teraz porównujesz lampkę oraz przerzutkę kompletnie inną, z innych progów cenowych. Natomiast my mówiliśmy o rzeczach które wyglądają dosłownie identycznie, bądź różnią się naprawę minimalnie. 

Napisano

No i się zgadza, trzeba rozróżnić produkt markowy od pseudomarkowego. Prawdą jest, że pewnie 90% rynku stanowią wyroby tych samych chińskich fabryk, różniące się wyłącznie naniesionym logiem. Nie można ich podpiąć pod określenie produkt markowy niezależnie od ceny. Dla mnie produkt markowy, to produkt zaprojektowany i produkowany pod kontrolą producenta gwarantującego jego jakość.

Napisano

Wg. Ciebie:

1. Produkt markowy: http://www.hurt.com.pl/tylna-lampa-rowerowa-everactive-tl-x2-p15151.html 

2. Produkt niemarkowy: https://www.aliexpress.com/item/-/32861798953.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.3e502e0euNdrxv 

?

Piszesz OK, że markowy to nadzorowana produkcja, proces kontroli. Jedno ale, Ty nie jesteś w stanie zweryfikować czy z punktu 1 "everActive TL-X2" w odróżnieniu od SHENGMEIYU z punktu 2 ten proces przeszedł, czy jest to tylko imporcik od tego samego hurtownika z Azji. I wydaje mi się, że przy wielu, wielu produktach nie ma to znaczenia, a cena jednak się różni.

Napisano

Potrzebuję od ręki - zamawiam z Allegro.

Mogę poczekać miesiąc - zamawiam z Ali.

:)

Toć to to samo, tylko ceną i czasem dostawy się różni w 90% przypadków.

Napisano
1 godzinę temu, sthEn napisał:

Potrzebuję od ręki - zamawiam z Allegro.

Mogę poczekać miesiąc - zamawiam z Ali.

To samo ;) Czasami jak mają PostNL ciągnę z Azji bo jest u mnie w 6-10 dni.

Napisano

Macie chyba jakieś kontakty na poczcie. Ja testy Power Banków na stronke chciałem zrobić i 3 raz zamawiam jeden model. Za każdym razem deadline po 2 miesiącach :/ Cud jak by coś nie rejestrem przyszło po nastu dniach. Rejestry też bywają dość często "trzymane". 

Napisano

Bo zamawia się tylko z przesyłką z trackingiem a nie oszczędza dulara albo dwa. A najszybciej idą z mojego doświadczenia: PostNL, BPost, epacket, Sweden Post.

Tu masz nawet staty: https://alipaczka.pl/statystyki/

Jedyne co u mnie nie trybi, a tu jest o.k. to HK i Singapore ( u mnie minimum to prawie 5 tyg a o maks nawet nie piszę ) no i omnivia nigdy nie przyszła szybciej niż 3 tyg.

A rekord to Post NL ( mowa o magazynach w Azji oczywiście ) w Sobotę zamówiona, w Poniedziałek następny u mnie ( 6 dni roboczych ). Do tego PostNL, BPost, Sweden Post to szansa bez dodatkowych opłat, bo często są to przepakowywane paczki i nie mają oznaczeń, że są spoza naszego obszaru celnego.

Napisano

Na WER to każda trafia, tam dopiero rozdzielają dalej ;)

Wiem że bierze się rejestry, ale to są takie kwoty że rejestr mija się z celem. Wcześniej tak nie było. Od tego roku zaczęło się knocić.

Napisano
Teraz, Dziubek napisał:

Wcześniej tak nie było. Od tego roku zaczęło się knocić.

Dziwnie. Do mnie lecą przez W-wa i jak mam pewnie w tym roku ze 300 paczek to żadna nie zginęła. Fakt, że WER przygina, bo zdarza się, że w transporcie jest 4-6 dni, gdzie w tamtym roku było maks. 2, ale poza tym ok.

Taniochę kupuje tylko tam, gdzie za free jest rejestrowana.

Napisano

Ja mało co zamawiam, nie mam aktualnie potrzeby. A w tym roku to już hity lecą z paczkami. Osobiście podejrzewam że między WER a moją pocztą jest "czarna dziura", ale to tylko gdybanie. Za rękę nikogo nie złapałem by móc rzucić zarzuty komukolwiek.  Poza tym te pierdoły do testów kosztują 2 dolary, może 3 max i płacenie za rejestr 50% - 100% wartości mija się z celem dla mnie. 

Napisano
Teraz, Dziubek napisał:

Poza tym te pierdoły do testów kosztują 2 dolary, może 3 max i płacenie za rejestr 50% - 100% wartości mija się z celem dla mnie. 

Poszukaj sobie tych samych pierdół u innych sellerów z rejestrowaną. Kończę offtop.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...