Dziubek Napisano 18 Lipca 2018 Napisano 18 Lipca 2018 22 godziny temu, IP68 napisał: Aóżnicy między lampką za 10 PLN i 25 PLN prawdopodobnie może nie być żadnej, ale lamka za 95 PLN (wybrana z rozsądkiem), to już produkt innej klasy. To samo myślenie można przenieść kilka poziomów cenowych wyżej - przerzutka SLX kosztuje więcej od Altusa nie tylko w związku z innym napisem na korpusie. Super, ale Ty teraz porównujesz lampkę oraz przerzutkę kompletnie inną, z innych progów cenowych. Natomiast my mówiliśmy o rzeczach które wyglądają dosłownie identycznie, bądź różnią się naprawę minimalnie.
IP68 Napisano 18 Lipca 2018 Autor Napisano 18 Lipca 2018 No i się zgadza, trzeba rozróżnić produkt markowy od pseudomarkowego. Prawdą jest, że pewnie 90% rynku stanowią wyroby tych samych chińskich fabryk, różniące się wyłącznie naniesionym logiem. Nie można ich podpiąć pod określenie produkt markowy niezależnie od ceny. Dla mnie produkt markowy, to produkt zaprojektowany i produkowany pod kontrolą producenta gwarantującego jego jakość.
Biesz766 Napisano 18 Lipca 2018 Napisano 18 Lipca 2018 Wg. Ciebie: 1. Produkt markowy: http://www.hurt.com.pl/tylna-lampa-rowerowa-everactive-tl-x2-p15151.html 2. Produkt niemarkowy: https://www.aliexpress.com/item/-/32861798953.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.3e502e0euNdrxv ? Piszesz OK, że markowy to nadzorowana produkcja, proces kontroli. Jedno ale, Ty nie jesteś w stanie zweryfikować czy z punktu 1 "everActive TL-X2" w odróżnieniu od SHENGMEIYU z punktu 2 ten proces przeszedł, czy jest to tylko imporcik od tego samego hurtownika z Azji. I wydaje mi się, że przy wielu, wielu produktach nie ma to znaczenia, a cena jednak się różni.
sthEn Napisano 18 Lipca 2018 Napisano 18 Lipca 2018 Potrzebuję od ręki - zamawiam z Allegro. Mogę poczekać miesiąc - zamawiam z Ali. Toć to to samo, tylko ceną i czasem dostawy się różni w 90% przypadków.
Biesz766 Napisano 18 Lipca 2018 Napisano 18 Lipca 2018 1 godzinę temu, sthEn napisał: Potrzebuję od ręki - zamawiam z Allegro. Mogę poczekać miesiąc - zamawiam z Ali. To samo Czasami jak mają PostNL ciągnę z Azji bo jest u mnie w 6-10 dni.
Dziubek Napisano 18 Lipca 2018 Napisano 18 Lipca 2018 Macie chyba jakieś kontakty na poczcie. Ja testy Power Banków na stronke chciałem zrobić i 3 raz zamawiam jeden model. Za każdym razem deadline po 2 miesiącach :/ Cud jak by coś nie rejestrem przyszło po nastu dniach. Rejestry też bywają dość często "trzymane".
Biesz766 Napisano 18 Lipca 2018 Napisano 18 Lipca 2018 Bo zamawia się tylko z przesyłką z trackingiem a nie oszczędza dulara albo dwa. A najszybciej idą z mojego doświadczenia: PostNL, BPost, epacket, Sweden Post. Tu masz nawet staty: https://alipaczka.pl/statystyki/ Jedyne co u mnie nie trybi, a tu jest o.k. to HK i Singapore ( u mnie minimum to prawie 5 tyg a o maks nawet nie piszę ) no i omnivia nigdy nie przyszła szybciej niż 3 tyg. A rekord to Post NL ( mowa o magazynach w Azji oczywiście ) w Sobotę zamówiona, w Poniedziałek następny u mnie ( 6 dni roboczych ). Do tego PostNL, BPost, Sweden Post to szansa bez dodatkowych opłat, bo często są to przepakowywane paczki i nie mają oznaczeń, że są spoza naszego obszaru celnego.
Dziubek Napisano 18 Lipca 2018 Napisano 18 Lipca 2018 Na WER to każda trafia, tam dopiero rozdzielają dalej Wiem że bierze się rejestry, ale to są takie kwoty że rejestr mija się z celem. Wcześniej tak nie było. Od tego roku zaczęło się knocić.
Track Napisano 18 Lipca 2018 Napisano 18 Lipca 2018 Na WER potrafią przeleżeć dłużej niż ich podróż z dalekiego wschodu.
Dziubek Napisano 18 Lipca 2018 Napisano 18 Lipca 2018 No niestety. Szkoda tylko że po WER-ach paczki potrafią ginąć.
Biesz766 Napisano 18 Lipca 2018 Napisano 18 Lipca 2018 Teraz, Dziubek napisał: Wcześniej tak nie było. Od tego roku zaczęło się knocić. Dziwnie. Do mnie lecą przez W-wa i jak mam pewnie w tym roku ze 300 paczek to żadna nie zginęła. Fakt, że WER przygina, bo zdarza się, że w transporcie jest 4-6 dni, gdzie w tamtym roku było maks. 2, ale poza tym ok. Taniochę kupuje tylko tam, gdzie za free jest rejestrowana.
Dziubek Napisano 18 Lipca 2018 Napisano 18 Lipca 2018 Ja mało co zamawiam, nie mam aktualnie potrzeby. A w tym roku to już hity lecą z paczkami. Osobiście podejrzewam że między WER a moją pocztą jest "czarna dziura", ale to tylko gdybanie. Za rękę nikogo nie złapałem by móc rzucić zarzuty komukolwiek. Poza tym te pierdoły do testów kosztują 2 dolary, może 3 max i płacenie za rejestr 50% - 100% wartości mija się z celem dla mnie.
Biesz766 Napisano 18 Lipca 2018 Napisano 18 Lipca 2018 Teraz, Dziubek napisał: Poza tym te pierdoły do testów kosztują 2 dolary, może 3 max i płacenie za rejestr 50% - 100% wartości mija się z celem dla mnie. Poszukaj sobie tych samych pierdół u innych sellerów z rejestrowaną. Kończę offtop.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.