IP68 Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Poszukuję tylnej lampki. Założenia są następujące: W nocy jeżdżę tylko, gdy nieplanowo wydłuży mi się trasa. Będzie ze 2 razy w roku. Szukam więc tylnej lampki na baterie, która może sobie czekać latami w torbie podsiodłowej na swoje 30 minut pracy. Drugi warunek to posiadanie uniwersalnego systemu montażowego - klips + obejma. Obecnie używam poprzedniej wersji Topeak RedLite, ale że coraz częściej wyjeżdża że mną syn, musimy kupić drugą. Dlatego proszę o podpowiedź czy kupić nowszy model, czy może jest na rynku coś alternatywnego o większej mocy światła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesPL Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Dzień dobry Imho Mactreonic Walle w wersji 1 (pierwszej) jest bardzo mocna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Mactronic, a nie Mactreonic. Pytanie, która to ta 1 wersja. Ta: BPM-2SL ( https://allegro.pl/mocna-tylna-lampa-rowerowa-mactronic-walle-bpm-2sl-i7440098847.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=feed ) ? Też szukam lapmki, która poleży 6-8 miesięcy w plecaku i nie zawiedzie gdzye 1-2 razy w roku będzie potrzebna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Z powodzeniem możesz kupić nawet klon chińczyka za 10-15 zł. Nie wiem czy jest sens pchać 55 zł za lampkę którą użyjesz 2 razy w roku, ale jak wolisz. Jak zapierasz się na oryginał tutaj masz porównanie http://wrower.pl/sprzet/test-mactronic-walle-ii-bpm-8sl,6207.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Dobra, tu widać symbol jaki ma I i II. o to mi chodziło. Od chińczyka miałem do tej pory jedną na przód i 2 na tył. Dziadostwo rozlatywało się po 3 wpięciach do uchwytu, a ta która działała niby to łykała baterie jak głupia ( zwarcie gdzieś ). Wolę dać 50 zł i wiedzieć, że zadziała. Swoją drogą nie widziałem klonów tej lampki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesPL Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Tak, oczywiście Mactronic (literówka) Istna torpeda, czasami wydaje się, że może nawet za mocno świeci. W moim przypadku (jeżdżę cały rok, zimą również), jest w użyciu prawie non stop. Mam ją od 3 lat w nigdy nie zawiodła. Nie wiem, jak z chińczykami w kwestii niezawodności, ale faktycznie klony świecą dośc podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 3 minuty temu, GrzesPL napisał: ale faktycznie klony świecą dośc podobnie. 32 minuty temu, Dziubek napisał: kupić nawet klon chińczyka za 10-15 zł. Piszecie o klonach a ja przeglądnąłem Alibabę, Aliexpress, DHG, BG, GB i nie widzę nigdzie klonów. Za 15 zł na próbę mogę wziąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IP68 Napisano 15 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 50 minut temu, Biesz766 napisał: Też szukam lapmki, która poleży 6-8 miesięcy w plecaku i nie zawiedzie gdzye 1-2 razy w roku będzie potrzebna. To z całą odpowiedzialnością polecam Topeaka RedLite, przeleżał ponad 5 lat i dalej działa. Baterie pastylkowe mają to do siebie, że nie wylewają, dlatego stosuje się je np. na płytach głównych. Wątek założyłem dlatego, żeby rozeznać rynek i sprawdzić, co jeszcze można kupić. Walee wygląda fajnie, kupłbym tylko do niej niewylewające baterie, np. Varta Industrial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Godzinę temu, Biesz766 napisał: Piszecie o klonach a ja przeglądnąłem Alibabę, Aliexpress, DHG, BG, GB i nie widzę nigdzie klonów. Za 15 zł na próbę mogę wziąć. Słabo szukasz, pierwszy z brzegu link https://www.aliexpress.com/item/New-Cycling-Night-Super-Bright-Red-2-LED-Rear-Tail-Light-Bike-Bicycle-Safety-Warning-Light/32861798953.html?spm=2114.search0104.3.130.25444730aVszxb&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10152_10151_10065_10344_10068_10342_10343_10340_10341_10696_10084_10083_10618_10304_10307_10820_10821_10301_10846_10843_10059_100031_10103_10624_10623_10622_10621_10620,searchweb201603_1,ppcSwitch_4&algo_expid=0ef9c95c-d974-49f5-8c78-38c46b9c8c75-16&algo_pvid=0ef9c95c-d974-49f5-8c78-38c46b9c8c75&transAbTest=ae803_2&priceBeautifyAB=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Przeglądnąłem 8 podstron w tym dziale i jej nie zauważyłem. Dzięki, sprawdzę ile wytrzyma zatrzask w niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Nie ma sprawy. W temacie co kupisz za 50 zł a co za 150 zł też pełno linków do niej. A jak szukałeś ? Po nazwie "Walle" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Szukałem sortując po cenie i przeglądając. Mam Convoya na przód, na tył szukałem czegoś sensownego co się nie rozleci, bo miałem jak pisałem 2, czy 3 co padały po kilku h jeżdżenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Ja przerobiłem kilka tych lampek. Jedyne co to je gubiłem na wertepach.Nigdy żadna mi nie nawaliła w sensie by padła całkowicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesPL Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Dodam jeszcze, że z podobnych "klonowatych" jest jeszcze Led Kellys Element dostępna w PL "od ręki" już od 25 zł lub nawet mniej. Tej nie znam, ale myślę, że jakość świecenia może być podobna? Trzymam się kurczowo tego Wallego 0,5W, dlaczego? Widać różnicę podczas wyprzedzania przez auta. Brak Wallego=czasami wyprzedzanie na gazetę, Wally odpalony=auta wyprzedzające jadą pod prąd. P.S. Gwoli ścisłości, coby nie namieszać w głowach. Mój podstawowy zestaw na trekingu (dynamo w piaście) to B&M Luxos B + Flat S Plus. Convoy S3 (od Dariusza) + Walle 1 jako dodatkowe. Convoy poza asfalt na dojazdówki, Walle na krótkie chwile wśród dużego ruchu samochodowego poza miastem. Imho nie ma co oszczędzać na bezpieczeństwie swoim czy innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Teraz, Dziubek napisał: Jedyne co to je gubiłem na wertepach. No właśnie dlatego wezmę 2-3 i pomyślę nad spięciem ich gumką dodatkowo. Teraz, GrzesPL napisał: dam jeszcze, że z podobnych "klonowatych" jest jeszcze Led Kellys Element dostępna w PL "od ręki" już od 25 zł lub nawet mniej No za te 25 zł mam 3 te. A, że to w ramach testu raczej i ciekawość co to warte, to skuszę się na tego taniego chińczyka. Nie mówiąc już o tym ,że znam ceny z chin ściska mnie dawać januszowi z PL zarobić na mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Author ma klona Walle 1 za polowe ceny, Duplex x6. Mam taką, jest mocna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesPL Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 1 minutę temu, Biesz766 napisał: No za te 25 zł mam 3 te. A, że to w ramach testu raczej i ciekawość co to warte, to skuszę się na tego taniego chińczyka. Nie mówiąc już o tym ,że znam ceny z chin ściska mnie dawać januszowi z PL zarobić na mnie. Jasne spoko Temat u Ciebie nie pilny i może czekać. Daj jakąś relację, jak to wygląda jak już dojedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Tyle mam już co przyszło i tyle przyjdzie, że pewnie zapomnę napisać co i jak 1 minutę temu, remover napisał: Author ma klona Walle 1 za polowe ceny, Duplex x6. Mam taką, jest mocna. Duplex X6 to chyba to samo co Led Kellys Element o czym pisał GrzesPL https://www.google.pl/search?q=Led+Kellys+Element&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjCyK2s4KHcAhXHiCwKHaRjB00Q_AUICigB&biw=1920&bih=957 https://www.google.pl/search?biw=1920&bih=957&tbm=isch&sa=1&ei=tJRLW__zBIyvsAGcvbmoDw&q=Duplex+x6&oq=Duplex+x6&gs_l=img.3..0i5i30k1.366.366.0.691.1.1.0.0.0.0.237.237.2-1.1.0....0...1c.1.64.img..0.1.237....0.dOUM390OP9o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IP68 Napisano 15 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Reasumując wygląda na to, że WallE, Duplex 6 i Element to 3 identyczne lampki w różnych cenach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 3 godziny temu, GrzesPL napisał: Daj jakąś relację, jak to wygląda jak już dojedzie Jak chcesz coś wiedzieć to ja mam ją "od ręki" zamontowaną na rowerze. 2 godziny temu, IP68 napisał: Reasumując wygląda na to, że WallE, Duplex 6 i Element to 3 identyczne lampki w różnych cenach A bo to jedna lampka taka, takich produktów można mnożyć i mnożyć. Jeden wyda i kilku producentów ma w to w ofercie. Różnią się jedynie logo. Daleko nie szukać RYCLIC to XANES. Pod symbolami typu P40 też można bodaj te same lampki znaleźć. 3 godziny temu, Biesz766 napisał: No właśnie dlatego wezmę 2-3 i pomyślę nad spięciem ich gumką dodatkowo. 3 godziny temu, GrzesPL napisał: Opcjonalnie podkleić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IP68 Napisano 16 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Z lampek spełniających założenia znalazłem jeszcze Kellys Rippy i ta wydaje mi się na chwilę obecną najbardziej interesująca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Topeak Redlite Race - Ja polecam tą lampke a w zasadzie zestaw jako pozycyjne światła do miasta :> Zakladalem ponad rok temu w rowerze miejsko-deszczowo-zimowym. Uzywana tylko w zimie i tylko w dni o brzydkiej pogodzie :> Dziala jak trzeba, dosc oszczedna jeśli chodzi baterie. Szczelna, daje dobre swiatło. PO nawieceniu otworów w "uszach" mozna ja przyczepic na trytytki - taka prosta antykradzieżowa modyfickacja Nie jestem pewny przebiegu i ile to u mnie godzin swieciło, ale od roku ma te same baterie, a w zimowe dni uzywana dosc czesto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 16 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 17 godzin temu, Dziubek napisał: Z powodzeniem możesz kupić nawet klon chińczyka za 10-15 zł. Nie wiem czy jest sens pchać 55 zł za lampkę którą użyjesz 2 razy w roku, ale jak wolisz. Jak zapierasz się na oryginał tutaj masz porównanie http://wrower.pl/sprzet/test-mactronic-walle-ii-bpm-8sl,6207.html Fakt, 55zł to majątek gdy chodzi o nasze bezpieczeństwo. Nie dziwię się, dlaczego gdy widzę kilkanaście rowerów przypiętych gdzieś przed firmą/wejściem do metra, to 3/4 z nich przypięte jest tandetną linką. W tym kraju ludzie nie mają szacunku do własnego zdrowia i swojej własności heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 16 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 A ja miałem już dwie sztuki Walle, jedną mam do dziś i jestem zdania, że jest ZA MOCNA. To jest skandalicznie napierniczające światełko które na drodze się sprawdza, ale gdy używany jest przed innymi rowerzystami - jest niebezpieczna. Oślepia! Swoją na początku kierowałem lekko w ziemię, żeby spot nie świecił prosto w oczy jadącego za mną. Potem kombinowałem ze zmatowieniem i zmianą kształtu soczewki żeby tak nie skupiała. Tylna lampka powinna być mocna ale to już jest przesada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 16 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 53 minuty temu, Charvel napisał: Fakt, 55zł to majątek gdy chodzi o nasze bezpieczeństwo. Nie dziwię się, dlaczego gdy widzę kilkanaście rowerów przypiętych gdzieś przed firmą/wejściem do metra, to 3/4 z nich przypięte jest tandetną linką. Rozmowa o lampce chłopie a Ty z likami wyjeżdżasz. Skoro oryginał Walle jest bardzo mocny, chińska "ekipa" mu dorównuje to po co przepłacać x10 ? Skoro to działa. Chcesz płać tyle, ale po co komuś zaglądasz w kieszeń i mówisz jak ma żyć ? Ja kupiłem 2 sztuki za 16 zł, a to co zostało poszło na dołożenie do lepszych okularów. Mogę tak ? 33 minuty temu, cervandes napisał: Oślepia! Swoją na początku kierowałem lekko w ziemię, żeby spot nie świecił prosto w oczy jadącego za mną. Potem kombinowałem ze zmatowieniem i zmianą kształtu soczewki żeby tak nie skupiała. W jednej sztuce zmatuje delikatni szkło albo pomaluje na czarno boki od środka. Pobawię się, zobaczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.